Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση

by admin
5 views

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, και που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα (5/02) θα έχουμε την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και την Τετάρτη (7/02) την ακρόαση των φορέων. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση και 14 και 15 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλήςτο νομοσχέδιο.

Συνάντηση με ομόφυλους γονείς είχαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Πατέλης και Σοφία Ζαχαράκη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Τα κυβερνητικά στελέχη και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
εξέπεμψαν το μήνυμα ισότητας στον γάμο που διαπνέει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μήνυμα ισότητας στον γάμο, αλλά και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, εξέπεμψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέροντας ότι οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Όταν είσαι γονιός σε ένα μέρος της Ευρώπης, θα πρέπει να είσαι γονιός σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι μία υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το κατοχυρώσει», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Ομόφυλοι γονείς συνέβαλαν με τα δικά τους προσωπικά βιώματα στην συζήτηση κάνοντας λόγω για μία σπουδαία ημέρα, κυρίως για τα παιδιά τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει αυτά τα δικαιώματα, να μην υπάρχουν πολίτες που να έχουν καθιερώσει τον γάμο και τα παιδιά και να μπορούν να το κάνουν αυτό σε άλλες χώρες του πλανήτη και όχι στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Είναι πραγματικές ζωές παιδιών και ανθρώπων που θα βρουν την έκφραση του δικαιώματος σε μία χώρα, η οποία σέβεται πραγματικά τον κάθε πολίτη», υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα είμαστε στο κατώφλι της κατάθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, μία ιστορική ημέρα. Η συγκεκριμένη συζήτηση διεξάγεται συμπτωματικά την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Βουλή, έπειτα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης», ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ