Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

by admin
0 views

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με πολυμελή αντιπροσωπεία των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή. Στη συνάντηση, που έγινε μετά από αίτημα των εργαζομένων στο πλαίσιο συναντήσεων που υλοποιούν με τους πολιτικούς αρχηγούς, συμμετείχαν, επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που οργανώνουν, συνεχίζοντας τον αγώνα για να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, για να μην ερημώσουν οι περιοχές τους. Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 13 Μάη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία, να στερηθούν τη δυνατότητα να ζήσουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χωρίς να έχουν ακόμα πάρει απάντηση. Στις 10 Μάη ετοιμάζονται να διαδηλώσουν ξανά στην Αθήνα, απαιτώντας την ανανέωση των Συμβάσεων και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, υπογράμμισε τις επιπτώσεις που θα έχει η λήξη των Συμβάσεων, πιο συγκεκριμένα μια σειρά περιοχές απειλούνται με ερημοποίηση, εκατοντάδες οικογένειες θα βρεθούν σε αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών των παιδιών τους και άλλες υποχρεώσεις, 40 εργαζόμενοι βρίσκονται σε θεραπεία που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο και θα βρεθούν ξεκρέμαστοι. Για όλα αυτά επανέλαβε το αίτημα των εργαζομένων να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και η κυβέρνηση να πάρει θέση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέφερε την υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων και σε όποιες πρωτοβουλίες αποφασίσουν τα σωματεία τους, προκειμένου να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ