Ένθετο Οικονομία: Ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές του κακάο- H μεγαλύτερη έλλειψη των τελευταίων 65 ετών  

by admin
5 views

Το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι τιμές του κακάο στις διεθνείς αγορές αγγίζοντας τα 6.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Σε άρθρο του, το Bloomberg κάνει λόγο για περαιτέρω εκτίναξη των τιμών και επερχόμενο χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Το έλλειμμα στην παραγωγή κακάο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 65 ετών και αποδίδεται τόσο στην κλιματική κρίση όσο και στην απουσία επενδύσεων στις καλλιέργειες της Αφρικής.

Η πράσινη μετάβαση είναι η σημαντικότερη οικονομική και τεχνολογική πρόκληση που αντιμετωπίζει η διεθνής ναυτιλία. Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός έχει θέσει στόχο την πλήρη απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών μέχρι το 2050, ενώ εδώ και 1,5 μήνα η ευρωπαϊκή ναυτιλία έχει ενταχθεί στο σύστημα εμπορίας ρύπων.  

Στο μεταξύ, ένα ακόμη βήμα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΝΑΤ, Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, αποτελεί η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα  “my NAT”. Μέσω του my NAT app οι ασφαλισμένοι του Ταμείου θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τη θαλάσσια υπηρεσία τους. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ