Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο Σύνταγμα η πορεία – Μαθητές και φοιτητές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους μελισσοκόμους

by admin
4 views

Για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα οι φοιτητές είναι στους δρόμους. Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων διοργανώθηκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το Κοινοβούλιο, έφτασαν ήδη οι διαδηλωτές. Ανάμεσά τους φοιτητές, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί.

Αυτή την ώρα, μάλιστα οι διαδηλωτές γίνονται δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους μελισσοκόμους, οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί στην πλατεία Συντάγματος.

Για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα πραγματοποιούνται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που είναι κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς όπως αναφέρουν θα υποβαθμίσει και τις σπουδές τους και τα πτυχία τους και θα συμπιέσει προς τα κάτω και τους μισθούς των εργαζομένων στο επιστημονικό πεδίο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο Σύνταγμα η πορεία – Μαθητές και φοιτητές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους μελισσοκόμους
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με το που θα ολοκληρωθεί η πορεία, θα κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο Σύνταγμα η πορεία – Μαθητές και φοιτητές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους μελισσοκόμουςΠανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο Σύνταγμα η πορεία – Μαθητές και φοιτητές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους μελισσοκόμους
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Τέλος , διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Θεσσαλονίκη: Ένταση, πέτρες και δακρυγόνα μετά την πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση φοιτητικής πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας.

Αφότου η πορεία κατέληξε μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους αρχικά κινήθηκαν μέσα από το campus προς την οδό Εθνικής Αμύνης και έβαλαν φωτιά σε κάδο στο οδόστρωμα μπροστά στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και οι άγνωστοι άρχισαν να πετάνε προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα μέσα από το campus του ΑΠΘ στις πλευρές των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Πάτρα: Μικρής έκτασης επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Πάτρας διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας στην οδό Κορίνθου και Ερμού, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς την αστυνομία, ενώ έριξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ