Άλωσε το “πάρκο των πριγκίπων” η Μπαρτσελόνα

by admin
4 views

 

Οι Ισπανοί έκαναν σπουδαία εμφάνιση κι έφυγαν με σπουδαίο αποτέλεσμα (2-3) από το “Παρκ Ντε Πρενς”, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Champions League.

Οι “μπλαουγκράνα” προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Ραφίνια, οι Παριζιάνοι απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ, με εκφραστές τους Ντεμπελέ και Βιτίνια, όμως οι παίκτες του Τσάβι έκαναν σπουδαία ανατροπή, με τα γκολ των Ραφίνια και Κρίστενσεν, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βαρκελώνη.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο οι Γάλλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ισπανών, μόνο από τα άκρα, περιμένοντας κάποια ατομική πρωτοβουλία των Ντεμπελέ και Εμπαπέ. Η Μπαρτσελόνα είχε κλειστεί στα καρέ της, όμως στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ύστερα από την ασυνεννοησία των Μέντεζ και Μαρκίνιος. Η Παρί κέρδισε πολλά κόρνερ, όμως ήταν κάπως μονότονη στο παιχνίδι και ιδιαίτερα φλύαρη. Ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά παραλίγο να νικήσει τον Ντοναρούμα (19′), όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Λουίς Ενρίκε δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, που δεν ήταν ψύχραιμη και καθόλου απειλητική. Η Μπαρτσελόνα σε μία από τις αντεπιθέσεις της, κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ (37′), με τον Λεβαντόφσκι να πασάρει εξαιρετικά στο Γιαμάλ, εκείνος με το εξωτερικό του ποδιού, πήγε να βρει τον Πολωνό συμπαίκτη του, ο Ντοναρούμα έδιωξε τη μπάλα, όμως ο Ραφίνια πήρε το “ριμπάουντ”, γράφοντας το 0-1.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν μια διαφορετική ιστορία, καθώς η Παρί ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Ντεμπελέ (47′) να σουτάρει δυνατά και τον Τερ Στέγκεν να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Σαν να μη έφτανε αυτό τρία λεπτά, ύστερα από συνεργασία των Ρουίθ και Βιτίνια, ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά τον Γερμανό κίπερ των “μπλαουγκράνα”, κάνοντας το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 55′ ο Μπαρκολά από τα δεξιά έβαλε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν της Μπαρτσελόνα κι αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, θα είχε μεγαλώσει το προβάδισμα της ομάδας του. Η Μπαρτσελόνα είχε χάσει την αυτοκυριαρχία της, όμως σε μία στιγμή “μαγείας”, ο Πέδρι βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Ραφίνια και ο Βραζιλιάνος, “εκτέλεσε” τον Ντοναρούμα, χωρίς να αφήσει τη μπάλα να σκάσει κάτω για το 2-2 (62′). Ο ίδιος παίκτης πήγε να νικήσει για τρίτη φορά τον Ιταλό τερματοφύλακα (69′) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως το “1” των Γάλλων  του είπε όχι. Στην επόμενη φάση ο Μπαρκολά σε κόντρα επίθεση, προσπάθησε να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως ο Αραούχο με εντυπωσιακό τάκλιν, έδιωξε τον κίνδυνο για την Μπαρτσελόνα.  Λίγα λεπτά (74′) αργότερα ο Γκουντογκάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κρίστενσεν παραβίασε για τρίτη φορά την εστία της Παρί, με την Μπαρτσελόνα να κρατάει σφιχτά ένα σπουδαίο διπλό στο “Παρκ Ντε Πρενς”.

Η Παρί δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να επιτεθεί κατά κύματα κι αυτό έπραξα, με κύριο εκφραστή τους Ντεμπελέ και Εμπαπέ, όμως δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν την ήττα, με την Μπαρτσελόνα να γίνεται φαβoρί για την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Champions League.

ΓΚΟΛ: Ραφίνια 37′, Ντεμπελέ 47′, Βιτίνια 50′, Ραφίνια 62′, Κρίστενσεν 77′

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρτο 34′, Βιτίνια 65′, Κουμπαρσί 82′, Κρίστενσεν 88′, Μπεράλντο/Λόπεζ 89′

Η ενδεκάδα της Παρί: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ, Κανγκ-Ιν, Ασένσιο, Εμπαπέ, Ντεμπελέ

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν, Ρομπέρτο, Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι, Ραφίνια

 



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ