Ριάντ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπλίνκεν με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για τις προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα

by admin
0 views

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, συζήτησε σήμερα Δευτέρα στο Ριάντ με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Faisal bin Farhan, τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την αύξηση της βοήθειας προς τους αμάχους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη συνάντηση, ο Blinken και ο Bin Farhan «συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος», ανέφερε το επίσημο σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Ejbaria, το οποίο μετέδωσε εικόνες από τη συνάντηση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ταξίδεψε στο Ριάντ για να συντονίσει με τους συναδέλφους του στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), που αποτελείται από έξι αραβικές χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, τις θέσεις σχετικά με τις προσπάθειες για την επίτευξη παύσης στη Γάζα.

Η σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε επίσης εικόνες από την άφιξη των υπουργών Εξωτερικών του ΣΣΚ στη συνάντηση με τον Μπλίνκεν, ο οποίος προσγειώθηκε στο Ριάντ αυτή τη Δευτέρα για την έβδομη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Εκτός από αυτές τις συναντήσεις, ο Αμερικανός υπουργός θα εξηγήσει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που θα διεξαχθεί στο Ριάντ, κατά το οποίο θα συντονίσει επίσης τις θέσεις με τους συναδέλφους του από την Αίγυπτο και το Κατάρ, τους κύριους μεσολαβητές μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Αργότερα θα μεταβεί στην Ιορδανία και το Ισραήλ για τον ίδιο σκοπό.

Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ