Τούχελ:«Θέλουμε να είμαστε στο Γουέμπλεϊ»

by admin
3 views

Αναλυτικά όσα είπε ο Τόμας Τούχελ:

Για τους τραυματίες: «Πραγματικά δεν ξέρω εκατό τοις εκατό. Πρέπει να περιμένουμε. Ο Λάινερ φαίνεται καλά, θα δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Υπομονή. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για Ντε Λιχτ και Ουπαμεκανό. Όσο για τον Τζαμάλ και τον Λερόι θα είναι η απόφαση της τελευταίας στιγμής».

Για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για μεμονωμένους παίκτες. Η εξέλιξη του Τζουντ είναι απίστευτη, έχει πολύ χαρακτήρα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο συνήθως ζυγίζει αυτή η ασπίδα που κρατάει. Το αποδέχεται σαν να μην έκανε κάτι άλλο σε όλη του την καριέρα. Είναι ένας παίκτης διαφορετικός, το γνωρίζουμε και θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε».

Για την προσέγγιση της Μπάγερν: «Εξαρτάται από την τακτική, την τύχη, αλλά και από το να βγαίνεις ελεύθερος. Οι τακτικές είναι πάντα ένα εργαλείο. Είναι σαν ένα αυτοκίνητο, αλλά εμείς το οδηγούμε. Οι παίκτες έχουν επίσης ορισμένες ιδέες σε έναν αγώνα και πρέπει να νιώσουν το ελευθερία για να μπορέσουμε να τους περάσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται ένα μείγμα τύχης, στιγμών και ποιότητας για να αποκλείσουμε μια ομάδα του κύρους της Ρεάλ Μαδρίτης».

Για τον Κάρλο Αντσελότι: «Ο τρόπος ζωής του, το βιογραφικό του και η εμπειρία του τον κάνουν ένα είδος πατέρα για τους παίκτες του. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο για τον οποίο είναι πεπεισμένος. Δεν νομίζω ότι το μόνο πράγμα που κάνει είναι να επιλέγει έντεκα παίκτες και αυτό είναι όλο. Αυτό που κάνει δεν είναι ένα τυχερό παιχνίδι. Εμείς θα εστιάσουμε στο περιεχόμενο, θα παίξουμε με μια συγκεκριμένη ελευθερία. Μπορεί να είναι μια σύντομη στιγμή που θα μας οδηγήσει στην κορυφή του κύματος και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Νομίζω ότι έχουμε και κάποια εμπειρία».

Για τα ρίσκα στο παιχνίδι: «Υπάρχουν δύο πρόωροι τελικοί. Και θα παρουσιάσω μια ενδεκάδα για έναν τελικό. Δεν θα αγωνιστούμε με παίκτες που δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά. Δεν θα σκεφτώ το δεύτερο παιχνίδι γιατί πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον πρώτο αγώνα που θα είναι καθοριστικό για το δεύτερο παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε και θα υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε την επιστροφή».

Για τον Ούλι Χένες: «Δεν πρόκειται να το συζητήσω άλλο. Σκέφτομαι μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για την εμπειρία: «Δεν θα είχα τίποτα να κάνω αν επρόκειτο για αυτό γιατί ο Αντσελότι με κερδίζει σε αυτό. Είναι ένας θρύλος και αυτό που έχει δώσει στο ποδόσφαιρο είναι απίστευτο. Είναι ένας ταπεινός και σεβαστός τύπος, ένας κύριος από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Έτσι γενικά, θα παίξουμε ενάντια στη φανέλα και ενάντια στο μύθο. Επομένως, νομίζω ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο ποδοσφαιρικό περιεχόμενο όταν προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι».

Για το παιχνίδι: «Είναι ένας πολύ αξιόλογος ημιτελικός. Δεν ξέρω αν είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, ίσως οι άνθρωποι στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ να διαφωνήσουν. Αλλά είναι ένας τεράστιος αγώνας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετέχω σε αυτόν».

Για την εξέλιξη: «Τα παιχνίδια μου με την Τσέλσι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τα πιο πρόσφατα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι ο Μπενζεμά δεν είναι πια εκεί, ήταν η σπουδαία αναφορά στην επίθεση. Το αντιστάθμισαν αυτό αλλάζοντας κάπως το σχέδιο και μετατρέποντας το Μπέλιγχαμ σε έναν παίκτη που καταλαμβάνει πολλές θέσεις σε όλο τον αγώνα, ωστόσο, η συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο παραμένει πολύ παρόμοια για παίκτες όπως ο Κρόος ή ο Μόντριτς, που ηγούνται εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να μένουν γυμνοί πίσω».

Για Βινίσιους και Ροντρίγκο: «Είναι και οι δύο πολύ καλοί, αλλά διαφορετικοί. Ο Ροντρίγκο συνήθως σκοράρει βασικά γκολ, το έκανε ήδη εναντίον της Τσέλσι μου. Ο Βινίσιους συνήθως ξεκινάει περισσότερο από την πτέρυγα, αντιμετωπίζει και επιταχύνει, είναι πολύ επικίνδυνος σε όλες του τις ενέργειες. Ο Ροντρίγκο είναι πιο παιχνιδιάρης. Αγαπώ τους Βραζιλιάνους παίκτες σαν αυτούς».

Για τη σεζόν:«Η νίκη τώρα δεν θα αντισταθμίσει όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της σεζόν. Φτάνοντας στον τελικό και κερδίζοντας τον, ναι. Κόντρα στην Άρσεναλ κάναμε ένα βήμα και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε στο Γουέμπλεϊ. Δεν θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε πόντους από άλλες διοργανώσεις, είναι μία άλλη διοργάνωση και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να προχωράμε».

Για την ατμόσφαιρα στην Allianz Arena: «Χρειαζόμαστε κορυφαία ατμόσφαιρα. Στο δεύτερο σκέλος δεν θα είναι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς να είναι μέρος του παιχνιδιού και να μας παρασύρουν. Ειδικά όταν πρόκειται να ξεπεράσουμε πιο περίπλοκες στιγμές. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να μας κάνει να φύγουμε με πλεονέκτημα».//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ