Σ. Τσομώκος στο Πρώτο για 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Μας ξεπέρασε το φόρουμ-Δεν περιμέναμε να γίνει τόσο μεγάλο και τόσο ουσιώδες (audio)

by admin
3 views

Την 9η χρονιά μετράει φέτος το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «the Delphi Economic Forum», το οποίο έχει σαν θέμα “The Great Transmission”, «Η Μεγάλη Μετάβαση» και με βάση αυτό μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, όπου βρέθηκε καλεσμένος, ο Συμεών Τσομώκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο οποίος κλήθηκε να ξεχωρίσει τα πιο αξιοσημείωτα των δύο πρώτων ημερών αλλά και το τι έχουμε να περιμένουμε για τη συνέχεια.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως αυτό το φόρουμ μέσα σε λίγα χρόνια, θα είχε την εξέλιξη που βιώνουμε αυτές τις δύο ημέρες-που αν σκεφθεί κανείς πως είχαμε και δύο χρόνια τα οποία ήταν η πανδημία, ήταν δύσκολα και το κάναμε διαφορετικά» δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο. «Ξεκινήσαμε πολύ δειλά με 200-250 συμμετέχοντες εδώ στους Δελφούς και δεν είχαμε καμία εικόνα ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει τόσο μεγάλο όσο είναι σήμερα αλλά και τόσο ουσιώδες. Το όραμά μας ήταν να μπορέσουμε (και μάλιστα στα χρόνια της κρίσης, το 2016) να φέρουμε ξένες γνώσεις και εμπειρίες από το εξωτερικό έτσι ώστε και σαν χώρα να πάρουμε μηνύματα από το διεθνή χώρο για να μπορέσει και η χώρα να σηκωθεί σε πάρα πολλά θέματα και να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα τα οποία μας απασχολούν σήμερα».

«Πρέπει να σας πω ότι έχουμε 3.000 συνέδρους, εκ των οποίων οι χίλιοι περίπου είναι ομιλητές» υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Τσομώκος, στον Χρήστο Μιχαηλίδη, συμπληρώνοντας παράλληλα το εξής «έχουμε εξακόσιους ξένους οι οποίοι έρχονται και συμμετέχουν στο συνέδριο φέτος, το οποίο είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και με τη φτώχεια των υποδομών εδώ, αλλά με ένα πάρα πολύ πλούσιο και όμορφο περιβάλλον. Έχουμε αρκετές δυσκολίες κάθε χρονιά, αλλά τις ξεπερνούμε και τις πολεμάμε. Μας ξεπέρασε το φόρουμ. Αυτό που καταφέραμε αυτά τα χρόνια, αν θέλετε, είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με μεγάλα διεθνή ιδρύματα, σχολές σκέψης στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα και φτάσαμε και στην Ινδία φέτος και όλη αυτή η δουλειά η οποία έχει γίνει σε ένα βάθος, μας έχει φέρει να μπορούμε να προσκαλούμε πια και να έχουν γίνει γνωστοί σημαντικά ονόματα. Και περισσότερο μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό νομίζω πως είναι πραγματικός πλούτος του Φόρουμ των Δελφών. Χθες είχαμε πάρα πολύ μεγάλες συζητήσεις για τα θέματα της γεωπολιτικής, που όπως ξέρουμε όλοι περνάνε μια μεταβατική περίοδο, εξού και «Η Μεγάλη Μετάβαση» όπως λέει και ο τίτλος μας. Και όχι μόνο στη γεωπολιτική, αλλά και στο περιβάλλον, το οποίο απειλεί πια την ανθρωπότητα αλλά και στα θέματα της τεχνολογίας που έχει τόσο τα πλεονεκτήματά της όσο και τους κινδύνους της».

Όλη η συνέντευξη του κ. Συμεών Τσομώκου ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ