Σε τετραπλές εκλογές βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αλυσιδωτές και ποικίλες οι αντιδράσεις στο ΕΡΤNEWS για την παρέμβαση Τσίπρα

by admin
6 views

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση Τσίπρα, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τις δικές τους αναγνώσεις επί των εξελίξεων. Με ένα συνέδριο στην πραγματικότητα στον αέρα και όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ανοιχτά, οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το πρωί της Κυριακής. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. «Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε ο κ. Κασσελάκης, από το βήμα του 4ου συνεδρίου, περιγράφοντας ένα πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για Τοπικές και Νομαρχιακές σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν πολύ φορτισμένη και διήρκεσε μιάμιση ώρα.

«Όποιος νομίζει, ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα, που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές τους τελευταίους μήνες, ας έρθει να αναλάβει», είπε  ο κ. Κασσελάκης, και σημείωσε: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι. Θα κριθώ στις εθνικές εκλογές».

Ξεκαθάρισε, ότι προσφεύγει στα μέλη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη».

Παρέμβαση Τσίπρα: «Ο Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη»

Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε της ομιλίας Κασσελάκη χτες, η παρέμβαση βόμβα από το Αλέξη Τσίπρα«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπλευσε βολές και σε όσους αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

«Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πολλούς και συγκεκριμένους αποδέκτες»

«Ο κ. Κασσελάκης έχει πετύχει κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην πολιτική μας ιστορία. Πρόεδρος οποίος εξελέγη πριν από τέσσερις μήνες, να νιώθει την ανάγκη να πάει να εκλεγεί ξανά για να μπορέσει να σταθεί στη θέση του» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom» ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Πολιτικής Στρατηγικής και Επικοινωνίας αναλύοντας τους λόγους της δυσπιστίας προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μιλώντας για Νέα Αριστερά εκτίμησε ότι «μάλλον θα το έχουν μετανιώσει τώρα που έφυγαν γιατί αν ήταν μέσα (σ.σ. στο κόμμα) θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να ρίξουν τον κ. Κασσελάκη».

Ερωτηθείς για τη σημειολογία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που επισκίασε την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας σε εσωκομματικές εξελίξεις ο σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής παραδέχθηκε ότι ήταν κυρίως η χρονική στιγμή (σ.σ. δύο ώρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου) που επέλεξε να τοποθετηθεί αυτό που αιφνιδίασε τους πάντες

«Αιφνιδίασε λίγο το τάιμινγκ. Γιατί πράγματι το να το κάνεις λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο» δήλωσε ο κ. Βαρδουλάκης εξηγώντας, ωστόσο, ότι αυτή η κίνηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων για να σταματήσει την πτωτική και διασπαστική πορεία του κόμματος.

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρη “Σοβαρευτείτε” είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNEWS. Και πρόσθεσε «Δεν με αιφνιδίαζε καθόλου. Άργησε κιόλας. Υπήρχε μια ιστορία παρακμής». Για τις αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα και ευθυνόμαστε όλοι».

«Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πολλούς και συγκεκριμένους αποδέκτες» εκτίμησε ο κ. Αρβανίτης, επισημαίνοντας «και όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει. Και όποιος δεν θέλει να καταλάβει, λέει δεν αφορά εμένα αφορά τους άλλους».

«Έχουμε ένα συνέδριο όπου επιβάλλεται να συζητηθούν όλα ενώ έχει ανοίξει και το θέμα της ηγεσίας και πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να επαναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική πολιτική λειτουργία. Η πραγματικότητα είναι ότι η πορεία του κόμματος το τελευταίο εξάμηνο είναι φθίνουσα και μερίδιο ευθύνης έχει και ο πρόεδρος. Εγώ δεν είμαι της λογικής να διώχνουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Όσοι είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε την ευθύνη μας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα»,δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». «Απολύτως ορθώς έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ξανά θέμα επανεκλογής», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και πρώτα απ΄όλα στον εαυτό μας».

«Η τοποθέτηση Τσίπρα είχε αμυντικά συστατικά» δήλωσε στο EΡΤΝEWS και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα είχε μέσα της αμυντικά συστατικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν μου λέγατε να διαβάσω το πολιτικό σκηνικό, θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και οι πολιτικοί γράφουν ιστορία». Επιπλέον, όπως είπε «δεν κάνεις συνομιλητή τον αντίπαλο, κάνεις συνομιλητή τα προβλήματα του τόπου, την κοινωνία και τους πολίτες». Επικρίνοντας ένα κομμάτι της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος και την αναφορά που έκανε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βαφτίζεις “μεγάλο” τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ».

«Νομίζω ότι ο τρόπος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει και η στιγμή που επέλεξε να το κάνει, δείχνουν ένα αντικειμενικό αδιέξοδο, το οποίο έχει δημιουργηθεί στον πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, προσωπικά δεν με εξέπληξε καθόλου η παρέμβασή του. Πιστεύω ότι θα έκανε μια τοποθέτηση αυστηρή προς κάθε κατεύθυνση στο σώμα του συνεδρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει αυτήν τη δημόσια τοποθέτηση, η οποία προσωπικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Ήταν απαραίτητη και νομίζω ότι μόνο θετικές εξελίξεις μπορεί να δρομολογήσει» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνοθέτης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Βουλευτής, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Με τούτα και Μ’ Εκείνα» και το Φώτη Παπούλια.

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια πραγματική και γενναιόψυχη πορεία προς την εκλογή Προέδρου ή νέου Προέδρου», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ