«Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων» – Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση στον ουρανό

by admin
0 views

Ένας ισραηλινός έφεδρος πιλότος περιέγραψε τις «ατελείωτες εκρήξεις» στον ουρανό του Τελ Αβίβ καθώς κατέρριπτε ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν προς την πατρίδα του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο πιλότος, ο οποίος προσδιορίστηκε μόνο ως «Ταγματάρχης G», δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι το να αντιμετωπίζει η πολεμική αεροπορία τα βλήματα από τον ουρανό ήταν «σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων».

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ το Σάββατο ως απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα κατά του συγκροτήματος της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία την 1η Απριλίου, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο Ιρανοί στρατηγοί.

Καθώς οι βόμβες έπεφταν προς το Ισραήλ, η πολεμική αεροπορία της χώρας ανέβασε τα αεροσκάφη της για να τα αναχαιτίσει. Με τη βοήθεια των συμμάχων του, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ιορδανίας – και των βρετανικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών – το Ισραήλ κατέρριψε το 99% από αυτές.

Μιλώντας στην Telegraph, ο Ταγματάρχης G έκανε λόγο για την πιο περίπλοκη αποστολή της ζωής του.

«Ήταν πραγματικά ένα διαφορετικό πράγμα με εκατοντάδες από αυτά τα UAV και τους πυραύλους στον αέρα να αναχαιτίζονται γύρω σου, σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων, ατελείωτες εκρήξεις και αναχαιτίσεις γύρω σου», είπε στην εφημερίδα.

«Ήταν η πιο περίπλοκη αποστολή που έχω κάνει στα 20 χρόνια που είμαι στην αεροπορία, γνωρίζοντας ότι αν χαθεί ο στόχος, ίσως ανατιναχτεί στο Ισραήλ», είπε.

Ο ταγματάρχης εξήρε τον «εκπληκτικό συνασπισμό» με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες συμμαχικές δυνάμεις και την αντίδρασή τους σε μια «πολύ άγρια» ιρανική επίθεση.

Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο είδος επίθεσης ίσως δεν είχε ξαναγίνει στον σύγχρονο πόλεμο και υπογράμμισε για την ισραηλινή απάντηση: «Βλέπετε την απόλυτη άμυνα σε δράση».

Είπε ότι μπορούσε να δει πυραύλους να «ανατινάζονται» ενώ πετούσε σε χαμηλό ύψος στο σκοτάδι, με βλήματα να εκρήγνυνται στη μύτη του μαχητικού του αεροσκάφους.

Ενώ δεν υπήρχε κίνδυνος να βληθεί το δικό του αεροπλάνο (οι πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί από εκατοντάδες μίλια μακριά), η κύρια ανησυχία – είπε – ήταν να μην προλάβει κάποιο από τα ιρανικά βλήματα και να χτυπήσει την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ ή άλλες ισραηλινές πόλεις.

«Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε στην Telegraph.

Ο Ταγματάρχης G είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι με τη σύζυγο και τα παιδιά του, όταν ήρθε η κλήση για να στείλει τα αεροσκάφη να υπερασπιστούν το Ισραήλ από την εισερχόμενη ομοβροντία.

Ανέφερε στην Telegraph ότι είχε πάντα έτοιμο ένα σακίδιο και ότι – με δεδομένο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε σε δράση – η οικογένειά του είναι εξοικειωμένη με την κατάσταση. «Συμβαίνει κάθε τόσο, αλλά τίποτα τόσο ακραίο όσο το περασμένο Σάββατο», πρόσθεσε.

Πηγή: DailyMail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ