Μεγάλη πυρκαγιά στον νομό Λασίθιου: Εκκενώθηκαν οικισμοί, πνέουν άνεμοι που υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ

by admin
6 views

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, ψηλά στο βουνό, και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ». «Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά ».

Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από τι ξέσπασε η φωτιά είπε ο κ. Φραγκούλης και συμπλήρωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι από κάποια κλαδιά καθώς, όπως είπε, χθες ήταν πολύ καλή μέρα και είναι εποχή που καίνε τα κλαδιά.

Ακόμα είπε ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστική και εθελοντές. «Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, αλλά δυστυχώς δεν διευκολύνουν οι ισχυροί άνεμοι στην κατάσβεση» υπογράμμισε. Όπως είπε δυστυχώς η φωτιά κινείται ανατολικά προς μια περιοχή που λέγεται Απηγανιάς που είχε καεί και στο παρελθόν και στην οποία υπάρχουν σπίτια.

Μεγάλη πυρκαγιά στον νομό Λασίθιου:  Εκκενώθηκαν οικισμοί, πνέουν άνεμοι που υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ

Ειδικότερα τα μηνύματα του 112 ανέφεραν:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ