Συμμαχία για το Βόλο: «Δεν καταδίκασε τα περιστατικά βίας η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου»

by admin
2 views

«H πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου αρνήθηκε να καταδικάσει τα περιστατικά βίας κατά την άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων, με τελευταίο την επίθεση Ζαχείλα κατά Κ. Γαργάλα», όπως καταγγέλει “Συμμαχία για το Βόλο” η οποία είχε ζητήσει και την σύγκλιση της συνεδρίασης.

Στην συνεδρίαση, η πλειοψηφία αρνήθηκε την υποβολή πειθαρχικής αναφοράς κατά του Βασίλη Ζαχείλα προς τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας με το αίτημα παύσης από τα καθήκοντά του, την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου Βασ. Ζαχείλα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και την καταδίκη του συγκεκριμένου περιστατικού με μνεία των ως άνω αποφάσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. ΜεΪκόπουλος που παρέστη στη συνεδρίαση όπως και πολίτες, ανακοίνωσε πως θα θέσει στη Βουλή το ζήτημα για να διερευνηθεί γιατί ποιο λόγο μέχρι στιγμής δεν έχουν κινηθεί τα θεσμικά όργανα. Ο δήμαρχος δεν τοποθετήθηκε και αποχώρησε ενώ ο κ. Παπαπέτρος της μείζονος μειοψηφίας επανέλαβε ότι η ανομία με κάθε τρόπο και μέσο θα λάβει τέλος.

Ανακοίνωση της “Νέας Αριστεράς” για το θέμα αναφέρει:

«… Αν πραγματικά επιθυμούμε να δώσουμε απαντήσεις και λύση στον εκφυλισμό και στην τοξικότητα που κατακλύζουν τη δημόσια σφαίρα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια της σημερινής κατάστασης. Να εντοπίσουμε τις ρίζες της σημερινής κατρακύλας… Να μην αρκεστούμε στην αυτονόητη καταδίκη των εγκληματικών ενεργειών και ύστερα να περιμένουμε μέχρι να καταδικάσουμε το επόμενο γεγονός. Παράλληλα, να μην ελπίζουμε πως η σημερινή κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της θα αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα όπως η επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο Κ. Γαργάλα… Η βία, η τοξικότητα, ο εκχυδαϊσμός και ο εκφυλισμός της τοπικής δημοκρατίας, θα αντιμετωπιστούν με επένδυση σε αυτό που απεχθάνεται το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα και ο σημερινός δήμαρχος. Με επένδυση στη δημοκρατία. Στο διάλογο, στη συνεννόηση, στην ισότιμη συμμετοχή, στις ιδέες, στον πολιτισμό. Και αυτό θα πράξουμε ως Νέα Αριστερά. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας. Στον Βόλο και παντού…»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ