«Κλείδωσε» το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες: Την Τρίτη στις 12:00

by admin
2 views

 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει την Τρίτη στις 12:00, καθώς τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός επιστρέφει από το Βελιγράδι. Αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους αγρότες την Τρίτη το πρωί. Όπως έχει δείξει, είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. (πηγή ΣΚΑΙ).

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί – και δεν είναι λίγα-», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει λάβει το υπόμνημά των αγροτών με εννέα αιτήματα. Οι αγρότες δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο One Channel, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό.

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ