Σερβία: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Βόλβης σε Νις και Βελιγράδι

by admin
0 views

Αντιπροσωπεία του δήμου Βόλβης με επικεφαλής τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα επισκέφτηκε την πόλη Νις και τον δήμο Πάλιλουλα στο Βελιγράδι ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα της πρωτεύουσας.

Κατά τις επαφές που είχε η αποστολή του δήμου Βόλβης με την δημοτική αρχή στην Νις εξετάστηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας στο τουρισμό και στον τομέα του πολιτισμού. 

Ο δήμος Βόλβης έχει συνάψει εδώ και χρόνια πολύπλευρες σχέσεις συνεργασίας στην Σερβία με τους δήμους Νις και Κρούσεβατς. Ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ  αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο δήμος Βόλβης υποδέχεται κάθε χρόνο  χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν στις παραλίες της Ασπροβάλτας, των Νέων Βρασνών και του Σταυρού.

 Ο κ. Λιάμας υπογράμμισε ότι οι δεσμοί φιλίας των δύο λαών επιβεβαιώθηκαν και κατά την διάρκεια των πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία με την φιλοξενία στον δήμο Βόλβης εκατοντάδων παιδιών από τη Σερβία.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και η μικτή χορωδία του δήμου Βόλβης η οποία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σταύρο Καραμάνη, έδωσε συναυλία ελληνικής μουσικής στην Νις, ερμηνεύοντας τραγούδια του Χατζηδάκη, του Θεοδωράκη και άλλων Ελλήνων συνθετών.

Σερβία: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Βόλβης σε Νις και Βελιγράδι

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει εκλεπτυσμένες φωνητικές ερμηνείες που είναι χαρακτηριστικές για αυτήν την χορωδία. Τα μουσικά έργα που ερμήνευσαν, ειδικά αυτά με τη συνοδεία μπουζουκιού, δεν άφησαν αδιάφορο το κοινό, το οποίο επιβράβευσε τα μέλη της χορωδίας με επευφημίες και παρατεταμένο χειροκρότημα.

 Με την επίσκεψη στο δήμο Πάλιλουλα του Βελιγραδίου διευρύνονται οι ορίζοντες συνεργασίας στην Σερβία του δήμου Βόλβης, επισήμανε ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας μιας και ο δήμος αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σερβικούς δήμους.  

Την αντιπροσωπεία του δήμου Βόλβης εκτός από τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, αποτελούσαν και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κυριακή Τσουραλάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Επιτρόπου καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Χρήστος Γκολιδάκης.

Βελιγράδι Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ