Κανάρια Νησιά: Ο υπερτουρισμός διαλύει τα πάντα – Οι κάτοικοι κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σπηλιές

by admin
5 views

Όσοι σκοπεύουν να επισκεφτούν τα Κανάρια Νησιά να γνωρίζουν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα κύμα οργής από τους ντόπιους οι οποίοι φαίνεται να είναι έξαλλοι με τους τουρίστες που επισκέπτονται την τοποθεσία, ετοιμάζοντας ακόμα και πορείες.

Οι διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου ενώ ήδη το νησί έχει γεμίσει με γκράφιτι με μηνύματα κατά των και πινακίδες σε καταστήματα που γράφουν «κλειστό λόγω υπερτουρισμού».

Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το νησί καταστρέφεται από τη δική του επιτυχία.Οι τουρίστες είναι συχνά θορυβώδεις και συμβάλλουν στη ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ η αυξανόμενη ζήτηση των Airbnb έχει αυξήσει το κόστος ενοικίασης.

Οι άνθρωποι ζουν στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και σε σπηλιές, και οι ντόπιοι δεν μπορούν να φάνε, να πιουν ή να ζήσουν καλά

Ο Ivan Cerdena Molina, ακτιβιστής της Ένωσης Φίλων της Φύσης της Τενερίφης (ATAN) δήλωσε στον Olive Press: «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των μεμονωμένων τουριστών, αλλά η βιομηχανία αυξάνεται και αυξάνεται και καταναλώνει τόσους πολλούς πόρους που το νησί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρόκειται για κρίση, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα επειγόντως. Οι άνθρωποι ζουν στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και σε σπηλιές, και οι ντόπιοι δεν μπορούν να φάνε, να πιουν ή να ζήσουν καλά. Τα οφέλη του τουρισμού δεν φθάνουν στους κατοίκους, των οποίων οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής εδώ να καταρρέει»

Ακτιβιστές ζωγραφίζουν αντιτουριστικά γκράφιτι
«Το νησί καταρρέει»

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων υποστηρίζουν ότι «το νησί καταρρέει κοινωνικά και περιβαλλοντικά» επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον όγκο των τουριστών που συρρέουν στις ακτές του κάθε χρόνο. Καταδικάζουν τον υπερπληθυσμό των τουριστών και τις συνέπειές του «αλλά όχι την άφιξη τουριστών με ελεγχόμενο και βιώσιμο τρόπο».

Ακτιβιστές ζωγραφίζουν αντιτουριστικά γκράφιτι

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων, Φερνάντο Κλαβίχο, ζήτησε «κοινή λογική», προσθέτοντας ότι ο τουρισμός είναι η «κύρια πηγή απασχόλησης και πλούτου» για την τοπική οικονομία. Είπε ότι οι τουρίστες «έρχονται να διασκεδάσουν, να περάσουν λίγες μέρες και να αφήσουν τα χρήματά τους στα Κανάρια Νησιά». Προέτρεψε επίσης τους διαδηλωτές «να είναι υπεύθυνοι σε αυτή τη δράση», καθώς οι τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνουν εκατομμύρια κάθε άνοιξη και καλοκαίρι.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ