Η techno σκηνή του Βερολίνου στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco

by admin
4 views

Το υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας και η επιτροπή της Unesco προσέθεσαν την techno σκηνή του Βερολίνου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, σε αναγνώριση της συμβολής της σκηνής στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.

Η Clubcommission του Βερολίνου, ένα δίκτυο για τα techno clubs και τους μουσικούς του Βερολίνου, περιέγραψε την κίνηση ως «άλλο ένα ορόσημο για τους βερολινέζους techno παραγωγούς, τους καλλιτέχνες, τους διαχειριστές club και τους διοργανωτές εκδηλώσεων».

Ο Lutz Leichsenring, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Clubcommission, δήλωσε στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο DW: «Η απόφαση θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι η κουλτούρα των κλαμπ αναγνωρίζεται ως ένας πολύτιμος τομέας που αξίζει προστασίας και υποστήριξης».

Η εκστρατεία του Rave the Planet

Όπως μεταδίδει ο Guardian, για περισσότερο από μια δεκαετία υπήρξε μια εκστρατεία για να προστεθεί η κουλτούρα και η μουσική techno στον κατάλογο της Γερμανίας, με πρωτεργάτη το Rave the Planet, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής

Το Rave the Planet υπέβαλε την αίτηση για την ένταξη της techno στον κατάλογο τον Νοέμβριο του 2022.

Το καθεστώς της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς χορηγείται συνηθέστερα σε πιο παραδοσιακές πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως ο χορός Mwinoghe από το Μαλάουι ή ο σλοβακικός πολιτισμός της γκάιντας. Η πρόσφατη αναγνώριση στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco της τζαμαϊκανής reggae και του τεράστιου φεστιβάλ Kumbh Mela της Ινδίας, ωστόσο, ώθησε τους ηγέτες της techno κοινότητας του Βερολίνου να εκστρατεύσουν για να συμπεριληφθεί η σκηνή τους στον κατάλογο της Γερμανίας, ο οποίος είναι ξεχωριστός από τον κατάλογο της Unesco.

Η techno σκηνή είναι μία από τις έξι νέες καταχωρίσεις στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στη Γερμανία- άλλες περιλαμβάνουν το κρασί από φρούτα και την ορειβασία. Μια παρέλαση στη Βαυαρία, γνωστή ως Kirchseeoner Perchtenlauf, όπου οι παρευρισκόμενοι ντύνονται τριχωτά τέρατα, προστέθηκε επίσης στον κατάλογο.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ