Συνυπάρχω Το Φιλοζωικό Σωματείο της Νέας Αγχιάλου 

by admin
0 views

Η αλήθεια είναι οτι τα προβλήματα στην επαρχία είναι πολλά και χρειάζεται όλοι να συμμετέχουμε για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά μας. Στις μικρές κοινωνίες και στα χωριά, έχουμε “συνηθίσει” να βλέπουμε αδέσποτα ζώα. Αυτή η συνήθεια όμως αλλάζει γιατί αλλάζουμε εμείς και ο τρόπος που βλεπουμε τα πράγματα.

Στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας,εθελοντές, κάνουν αρκετή δουλειά για να μην υπάρχουν ζωάκια που ταλαιπωρούνται. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και φυσικά τα ζώα είναι αρκετά! Φαίνεται όμως η επιμονή και το νοιάξιμο για την τύχη τους μπορεί να κάνει καλύτερες τις συνθήκες συνύπαρξης των ζώων με τους ανθρώπους.

Το φιλοζωικό σωματείο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ και οι φιλόζωοι εθελοντές είναι πολίτες που νοιάζονται και θεωρούν καθήκον τους να συμμετέχουν ενεργά με όποιο τρόπο μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία, την ευζωία των αδέσποτων, τον σεβασμό προς αυτά, καθώς και μια ομαλή, χωρίς προβλήματα συνύπαρξη των ανθρώπων μαζί τους.

Το 2021 οι φιλόζωοι της Νέας Αγχιάλου αποφάσισαν να οργανωθούν, ώστε να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, απ’ όσα θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας μόνος του. Έτσι, το 2022 ιδρύθηκε επίσημα και αναγνωρίστηκε νομικά το Φιλοζωικό Σωματείο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ. Πλέον ενωμένοι, μοιράζονται τις εργασίες, έχουν μεγαλύτερη δύναμη, και συνεργάζονται με άλλες φιλοζωικές ομάδες, σωματεία, συλλόγους, οργανισμούς και με το Δήμο, για την εξυπηρέτηση των σκοπών και για την επίλυση προβλημάτων.

Οι φιλοζωικοί σκοποί των εθελοντών του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ είναι :

Προστατεύουν τα ζώα, αδέσποτα και μη και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ζωοφιλίας και του σεβασμού προς όλα τα πλάσματα του οικιστικού περιβάλλοντος.

Υπερασπίζονται Την Ευζωία τους

Οι εθελοντές σιτίζουν τα αδέσποτα της ευρύτερης περιοχής, διασώζουν, περιθάλπουν, φιλοξενούν και φροντίζουν όσα αδέσποτα έχουν ανάγκη θεραπείας.

Φροντίζουν για τη μείωση του αρθιμού των αδέσποτων

Για να ελεγχθεί και για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων, οι εθελοντές φροντίζουν να καταγράφονται, να στειρώνονται και να προωθούνται για υιοθεσία.

Στόχος η Ομαλή συνύπαρξη

Οι εθελοντές του Συνυπάρχω, διοργανώνουν προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών και κοινωνικοποίησης των αδέσποτων, ελέγχουν αναφορές για επιθετικά ζώα και βοηθούν στην περισυλλογή τους, ώστε να είναι εφικτή η συνύπαρξη.

Η εκπομπή Ennitime is a good time στον Sport fm 89,5 φιλοξένησε την κ. Εφη Κυριαζοπούλου και μιλώντας μαζί της φάνηκε η μεγάλη αγάπη για αυτά τα υπέροχα πλάσματα αλλά και οι αντικειμενικές δυσκολίες της ομαλής συνύπαρξης με στόχο να μη μείνει κανένα ζωάκι στο δρόμο, αλλά να έχουν τη ζωή που αξίζουν αφού σίγουρα δεν επέλεξαν να ζουν αδέσποτα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Για την κάλυψη των εξόδων, εκτός από τις ετήσιες συνδρομές, το ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ δέχεται και δωρεές σε χρήματα ή σε τροφές ή σε φάρμακα και εμβόλια. Για τον ίδιο σκοπό, διοργανώνει επίσης εκδηλώσεις, όπως μπαζάαρ, όπου διαθέτει αντικείμενα προς πώληση, λαχειοφόρους με δώρα για τους νικητές κ.ά.

Αυτή την Κυριακή το ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ προσκαλεί όλους να απολαύσουν τον Κυριακάτικο καφέ στην Ν Αγχίαλο και να δοκιμάσουν τα γλυκά που έφτιαξαν οι εθελοντές του σωματείου, σ ενα Πασχαλινό Bazaar

6970875284 – 6971880840

info@synyparxo.gr

syn adv group

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ