Η παράξενη δολοφονία πίσω από τη σειρά «3 Body Problem» του Netflix

by admin
4 views

Ένα πρώην στέλεχος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δηλητηρίαση του Lin Qi, ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Yoozoo, η οποία συνδέεται με τη νέα σειρά του Netflix «The 3 Body Problem». Πριν από λίγα χρόνια, ο Lin Qi συνεργάστηκε με το Netflix και τους δημιουργούς της σειράς του HBO «Game of Thrones» για την τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου κινεζικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Το πρόβλημα των τριών σωμάτων».

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος δεν πρόλαβε να δει την πρεμιέρα της σειράς η οποία κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα τον περασμένο μήνα, καθώς το 2020 πέθανε από δηλητηρίαση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Σανγκάης, κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του δισεκατομμυριούχου ήταν ο Xu Yao, ένας πρώην συνάδελφός του. Τον περασμένο μήνα, ένα δικαστήριο της Σαγκάης καταδίκασε τον 43χρονο Yao σε θάνατο.

Το δικαστήριο δημοσιοποίησε ελάχιστες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με ένα κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η δολοφονία ήταν «τόσο παράξενη όσο και μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή». Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στην εταιρεία και δικαστικά έγγραφα, περιέγραψαν μια ιστορία θανατηφόρας φιλοδοξίας και αντιπαλότητας με μακάβριο τέλος. Ο Xu, ο οποιος αισθανόταν παραγκωνισμένος στη δουλειά του, φέρεται να σχεδίασε σχολαστικά την εκδίκησή του, δοκιμάζοντας δηλητηριώδεις ουσίες σε μικρά ζώα.

Η παράξενη δολοφονία πίσω από τη σειρά «3 Body Problem» του Netflix
(Netflix)

Ωστόσο, οι δυο άντρες φέρονται να είχαν καλές σχέσεις στην αρχή. Ο Lin είχε διορίσει τον Xu επικεφαλής μιας θυγατρικής εταιρείας η οποία ήταν υπεύθυνη για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τις κινηματογραφικές μεταφορές. Οι δύο άντρες είχαν συνεργαστεί στενά για τη συμφωνία με το Netflix. Οι δυο άντρες διαφώνησαν όταν ο Λιν αποφάσισε να θέσει άλλα στελέχη επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Εξοργισμένος, ο Xu άρχισε να σχεδιάζει την εκδίκησή του και σύμφωνα με αναφορές ίδρυσε μια εταιρεία στην Ιαπωνία προκειμένου να μπορεί να εξασφαλίσει θανατηφόρες ουσίες. Αφού τις εξασφάλισε, τις δοκίμασε σε μικρά ζώα και στη συνέχεια τις έγχυσε σε προβιοτικά χάπια τα οποία έδωσε στον Lin.

Ο Lin αισθάνθηκε αδιαθεσία αφού πήρε τα χάπια και αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. Αν και αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, στη συνέχεια επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να πεθάνει 10 ημέρες αργότερα σε ηλικία 39 ετών. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη βιομηχανία των παιχνιδιών και της τεχνολογίας στην Κίνα, ωστόσο χρειάστηκαν χρόνια για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες – παρά το γεγονός ότι ο Xu συνελήφθη μέσα σε λίγες ημέρες.

Το «Πρόβλημα των τριών σωμάτων» είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας με τίτλο «Remembrance of Earth’s Past», του Κινέζου συγγραφέα Liu Cixin. Το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί σε περίπου 30 γλώσσες. Η τηλεοπτική σειρά του Netflix έκανε το ντεμπούτο της με 11 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες τέσσερις ημέρες και παραμένει μεταξύ των σειρών με τις περισσότερες προβολές στο Netflix από την κυκλοφορία της στις 21 Μαρτίου. Πρόκειται επίσης για μια από τις ακριβότερες παραγωγές που έχει αναλάβει ο γίγαντας του streaming, με αναφερόμενο προϋπολογισμό 160 εκατ. δολάρια για οκτώ επεισόδια.

Η σειρά έλαβε θετικές κριτικές στην Κίνα, αλλά και επικρίσεις για τη λεπτομερή απεικόνιση της Πολιτιστικής Επανάστασης και για την υποτιθέμενη υποβάθμιση των κινεζικών θεμάτων του πρωτότυπου έργου.

ΠΗΓΗ: BBC, NYT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ