Την καταδίκη του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας ζητά η εισαγγελέας

by admin
4 views

Δυόμιση χρόνια φυλάκιση ζήτησε η ισπανική Εισαγγελία για τον πρώην πρόεδρο της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες για το μη συναινετικό φιλί στο στόμα που έδωσε στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, στις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής μεταλλίων του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Την καταδίκη του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ισπανίας ζητά η εισαγγελέας
Φώτο Αρχείου – Η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων (AP Photo/Abbie Parr)

Επιπλέον, η εισαγγελική αρχή προτείνει και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, θεωρώντας τον Ρουμπιάλες υπεύθυνο για τα εγκλήματα της σεξουαλικής επίθεσης και του εξαναγκασμού.

Στο υπόμνημά της, η εισαγγελέας της υπόθεσης Μάρτα Ντουράντεθ εξηγεί ότι ζήτησε τη φυλάκιση ενός έτους του Ρουμπιάλες για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης και άλλο ενάμιση χρόνο για εξαναγκασμό σε βάρος της αθλήτριας, εξαιτίας της επίμαχης ενέργειας. Επίσης, η εισαγγελέας θεωρεί ότι συμμετείχαν στο έγκλημα του εξαναγκασμού και ο πρώην προπονητής της γυναικείας εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Χόρχε Βίλντα, ο νυν αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Άλμπερ Λούλε και ο διευθυντής μάρκετινγκ της ομοσπονδίας, Ρουμπέν Ριβέρα, οι οποίοι φέρονται να πίεζαν την Ερμόσο να στηρίξει τους ισχυρισμούς του Ρουμπιάλες για το περιστατικό.

Η εισαγγελέας υπενθύμισε ότι ο 46χρονος Ρουμπιάλες άρπαξε την Ερμόσο και τη φίλησε στα χείλη στις 20 Αυγούστου, μετά τη νίκη της ισπανικής εθνικής ομάδας γυναικών στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το περιστατικό εκείνη την εποχή είχε πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στην Ισπανία και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς όπως περιγράφει η Ντουράντεθ, το φιλί του Ρουμπιάλες ήταν μια ενέργεια «έκπληξη», χωρίς συναίνεση ή αποδοχή, τη στιγμή που η Ερμόσο μαζί με τις συμπαίκτριές της έπαιρναν τα μετάλλιά τους.

Ακόμη και αν καταδικαστεί, όπως πρότεινε η εισαγγελέας, δεν είναι σίγουρο ότι ο Ρουμπιάλες θα πάει στη φυλακή. Ο ισπανικός Ποινικός Κώδικας επιτρέπει στους δικαστές να αναστέλλουν «κατ’ εξαίρεση» τις ποινές φυλάκισης αν, όπως στην περίπτωση αυτή, καμία από τις ποινές που επιβάλλονται μεμονωμένα δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια.

Πηγές: EFE, El Diario, France24

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ