Η κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφή

by admin
4 views

Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών σε 3 χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU F&V Consumption, με το δυνατό μήνυμα «Go Greener, Feel Better with European Fruits and Vegetables», προβάλλει δύο αντιπροσωπευτικά προϊόντα από την Ελλάδα, τα σπαράγγια και τα ακτινίδια, για να διεγείρει τις αισθήσεις του καταναλωτικού κοινού και να το ενημερώσει σχετικά με ισορροπημένες και σωστές διατροφικές πρακτικές.

Η καμπάνια, μέσα από διαφορετικές δράσεις, τονίζει γιατί η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ παράλληλα επισημαίνει την ιδιαίτερα ευεργετική τους επίδραση στην υγεία.

Η κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφήΗ κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφή

Στην αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, συχνά αναζητάμε μεθόδους αποτοξίνωσης που θα «καθαρίσουν» τον οργανισμό μας και θα ενισχύσουν την ευεξία μας. Ανάμεσα στις τροφές που ενδείκνυνται για αποτοξίνωση, το σπαράγγι κατέχει δεσπόζουσα θέση, καθώς η αντιοξειδωτική του δράση είναι πολύ ισχυρή.

Αυτό το ζωηρό πράσινο λαχανικό όχι μόνο προσφέρει γεύση στο πιάτο μας, αλλά συμβάλλει καταλυτικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Η θρεπτική δύναμη του σπαραγγιού

Το σπαράγγι είναι λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που το καθιστούν ανεκτίμητη προσθήκη σε κάθε διατροφή που επικεντρώνεται στην αποτοξίνωση. Πλούσιο σε βιταμίνες, το σπαράγγι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλές ακόμα λειτουργίες του οργανισμού μας.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σπαραγγιού

Το σπαράγγι περιέχει μια σειρά από ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης, που είναι γνωστή για τις ιδιότητες αποτοξίνωσης. Η γλουταθειόνη παίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες αποτοξίνωσης και την υποστήριξη του οργανισμού.

Η ένταξη του σπαραγγιού στην αποτοξινωτική διατροφή μας είναι εύκολη και, κυρίως, νόστιμη. Το σπαράγγι, ψητό ή βραστό, αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για το καθημερινό μας γεύμα. Μπορούμε να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας ή να το καταναλώσουμε σε ένα σούπερ θρεπτικό καταπράσινο smoothie. Συνεπώς, το σπαράγγι συνδυάζει γεύση, ευελιξία στον τρόπο κατανάλωσης και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Η κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφήΗ κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφή

Η θρεπτική αξία του ακτινίδιου

Και το ακτινίδιο όμως αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο. Το ακτινίδιο αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμίνης C, περιέχοντας στην ίδια ποσότητα, μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C σε σύγκριση με ένα πορτοκάλι. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Κ, καθώς και χαλκό, βιταμίνη Ε, κάλιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο. Υψίστης σημασίας και τα 3γρ φυτικών ινών που περιέχει στα 100γρ. Το ακτινίδιο τρώγεται πολύ ευχάριστα ως φρέσκο φρούτο, ενώ χρησιμοποιείται σε χυμούς, σε διάφορα ποτά και λικέρ.

Η κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφήΗ κατανάλωση ελληνικών σπαραγγιών και ακτινίδιων για μια υγιεινή διατροφή

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://asparaguskiwi.eu/ του προγράμματος, καθώς και τις σχετικές σελίδες στο Facebook, στο Instagram και στο YouTube.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ