Η.Β: Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι ο μακροπρόθεσμος πληθωρισμός είναι σοβαρή «απειλή» για την οικονομία

by admin
2 views

Η επίσημη εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέγκαν Γκριν, σε άρθρο της για τους «Financial Times» δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος μακροπρόθεσμου πληθωρισμού είναι μεγαλύτερος στη Μεγάλη Βρετανία παρά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την Megan Green, οι αγορές αναμένουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, τη Fed. Ο κύριος λόγος για αυτές τις προσδοκίες, σύμφωνα με την Green, είναι ο εκπληκτικά υψηλός πληθωρισμός του Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μέγκαν Γκριν πιστεύει ότι οι προσδοκίες των επενδυτών είναι πρόωρες και προειδοποιεί για τον κίνδυνο μακροπρόθεσμου πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε τον Μάρτιο σε 3,5% από 3,2% που ήταν τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε χθες το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι αγορές ανέμεναν χαμηλότερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά 3,4% τον Μάρτιο και τώρα είναι ο υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού. Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της στις 21 Μαρτίου ότι αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 5,25% για πέμπτη συνεχή φορά, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Το βασικό επιτόκιο στη Μεγάλη Βρετανία παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. Η επόμενη απόφαση για τα επιτόκια στο Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακοινωθεί στις 9 Μαΐου.

Πηγή: ATSH-AFP

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ