Εντάσεις και διαφωνίες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Υπερψηφίστηκε η εισήγηση Κασσελάκη

by admin
5 views

Μήνυμα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έστειλε στη συνεδρίαση μέσω ΖΟΟΜ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά από σχετικό ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση της Π.Γ. υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάθεση για 2 εβδομάδες μετά το Συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ. 

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά, όπως σημειώνεται. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται 17 και 18 Φλεβάρη.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκινά την Πέμπτη 22/2/2024 στο TAE KWO DO με ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Έντονες οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση όταν στελέχη όπως ο Α. Φλαμπουράρης διαφώνησαν είτε με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές διαδικασίες, είτε για την μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νομαρχιακών επιτροπών και συντονιστικών των οργανώσεων μελών

Η πρόταση για μετάθεση των διαδικασιών για 2 εβδομάδες μετά το συνέδριο προκάλεσε εντάσεις και διαφωνίες στη συνεδρίαση της Π.Γ. με το Θανάση Θεοχαρόπουλο να παρατηρεί ότι «για την χρονική μετάθεση και την αναβολή της εκλογής νομαρχιακών και οργανώσεων μελών 3 μέρες πριν την εκλογή υπάρχουν ευθύνες. Για να γίνεται αυτό 3 μέρες πριν τις εκλογές σημαίνει δεν υπήρχε σωστή οργάνωση».

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του τόνισε ότι «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ