Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δράστης

by onvolos
3 views

Στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 39χρονος προφυλακισμένος δράστης για την άγρια δολοφονία της 28χρονης πρώην συντρόφου του, Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά από μία νέα απόπειρα αυτοκτονίας.

Αναμένεται να υποβληθεί και σε αξονική εγκεφάλου για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος μετά από διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή για το εάν έπρεπε να προφυλακιστεί σε κανονικές φυλακές ή σε ψυχιατρείο, ακολούθησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την οποία κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο.

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου υπάρχει αυστηρή επιτήρηση για κρατούμενους, για τους οποίους υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να πέσουν θύματα λιντσαρίσματος από άλλους συγκρατούμενους τους, απομακρυσμένοι από αυτούς και με δικό τους προαυλισμό.
Στο κελί αυτό βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο με παρόμοιο προφίλ και στην συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό ανά 10 λεπτά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα και ενώ είχε περάσει μπροστά από το κελί του ο σωφρονιστικός, παρατήρησε ότι ο συγκρατούμενος του κοιμόταν. Εκείνος ,ενώ επίσης κοιμόταν από πιο νωρίς, είχε σηκωθεί εκείνη την στιγμή και είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί.

Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά, ο δεσμοφύλακας δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού, βλέποντας τον σωριασμένο στο πάτωμα και αναίσθητο. Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με τις γάζες ,που είχε τυλιγμένες στον λαιμό του από την προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας του με μαχαίρι, όταν αυτοτραυματίστηκε αμέσως μετά την δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

Την μία άκρη της γάζας την είχε δέσει στο μόνο σημείο που βρήκε πρόσφορο, σε έναν πλαστικό σωλήνα, που δεν μπορούσε όμως να συγκρατήσει το βάρος του και έτσι να καταφέρει να απαγχονιστεί, όμως από την πίεση που ασκήθηκε από τον βρόγχο στον λαιμό του, έκοψε την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου και έχασε τις αισθήσεις του. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα των φυλακών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ