Περιφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

by admin
2 views

Το έργο του κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο, παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, των βουλευτών Χρ. Μπουκώρου της Ν.Δ., Αλ. Μεϊκόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα, της αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, άλλων αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, δημοπρατείται σύντομα και θα παραδοθεί σε 18 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με τον περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα να επισημαίνει ότι σε ένα μήνα θα ανακοινωθούν όλα τα αθλητικά έργα που θα γίνουν στη Θεσσαλία. 

Περιφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

Ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι τα αθλητικά έργα προσδίδουν ποιότητα ζωής στους κατοίκους της περιοχής και η Περιφέρεια ενισχύει τον αθλητισμό. «Παίζουν σημαντικό ρόλο οι αθλητικοί χώροι στις μικρές κοινωνίες με τα νεαρά παιδιά να βρίσκουν όμορφες διεξόδους» 

Μεταξύ των έργων που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι και ένα Κλειστό Κολυμβητήριο στη Ζαγορά ενώ στον Βόλο τη θέση του ανοιχτού ποδηλατοδρομίου θα λάβει ένας κλειστός στίβος. Επιπλέον θα ανακατασκευαστούν και θα συμπληρωθούν οι χώροι του ναυταθλητικού σωματείου ΝΟΒΑ. 

Περιφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο ΒελεστίνοΠεριφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

Από την πλευρά της η κ. Μακρή χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα βοηθήσει σημαντικά και τον σχολικό αθλητισμό, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος εξήρε την καλή συνεργασία, κυβέρνησης, περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση έργων, χρήσιμων στους πολίτες. «Μετά τις καταστροφές του περασμένου φθινοπώρου να αφήσουμε πίσω μας ζημιές και καταστροφές και να προχωρήσουμε σε ένα νέο σχεδιασμό για τους νέους της ελληνικής επαρχίας με χώρους να αθλούνται και να βελτιώνουν το επίπεδο της ζωής τους», τόνισε. Ο κ. Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι η αναβάθμιση και η δημιουργία νέων χώρων άθλησης δημιουργούν προστιθέμενη αξία σε μια περιοχή και επισήμανε το πόσο γρήγορα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα η νέα περιφερειακή αρχή. 

Περιφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο ΒελεστίνοΠεριφέρεια Μαγνησίας: Παρουσίαση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου επισήμανε ότι υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του δήμου Ρήγα Φεραίου που από τους πρώτους το έθεσε και δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. 

Τέλος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημ. Νασίκας τόνισε ότι υλοποιείται ένα όραμα του δήμου και προσωπικό του δεκαετιών που σχεδίασαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. « Το κλειστό θα είναι 2000 τ.μ., θα διαθέτει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϋ, 300 θέσεις θεατών,  αποδυτήρια για αθλητές και προπονητές, τουαλέτες και ασσανσέρ για ΑμεΑ, χώρους γραφείων, εξώστες, παρατηρητήριο δημοσιογράφων και τεχνολογικά μέσα», ανέφερε. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων κοντά στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου και το δημοτικό στάδιο Βελεστίνου. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ