Βασίλης Σπανάκης: Στόχος είναι να καθιερώσουμε μία νέα κουλτούρα στην υγεία και στην ασφάλεια στον χώρο της εργασίας

by admin
3 views

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, εγκαινίασε την Τετάρτη, 10/4, την Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο METROPOLITAN Expo και, κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο «Sustainable Ride, Βιώσιμη και Ασφαλής Κινητικότητα: Δεδομένα και Προοπτικές», στο πλαίσιο της Έκθεσης, σημείωσε ότι ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της ασφάλειας, τον δραστικό περιορισμό της ηχορύπανσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτική χρήση αυτής, τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του αστικού περιβάλλοντος προς όφελος του πολίτη ατομικά και της κοινωνίας γενικότερα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανάκης, τόνισε επίσης ότι η βιώσιμη αστική κινητικότητα αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό εργαλείο για την ποιοτική βελτίωση των μετακινήσεών μας και από αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε ποτέ να απεντάξουμε ή να αντιμετωπίσουμε αποκομμένα τον κύκλο των μεταφορών που γίνονται είτε κατά την άσκηση της εργασίας είτε κατά την πρόσβαση στην εργασία. «Γι’ αυτό και η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και η θωράκιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων είναι κορυφαίες κυβερνητικές προτεραιότητες» υπογράμμισε.

«Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ειδικότερα», προσέθεσε ο υφυπουργός, «η βιωσιμότητα και η ασφαλής κινητικότητα συνιστούν θεμελιώδεις παράγοντες της στρατηγικής μας. Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητές μου, απώτατος στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μία νέα κουλτούρα στην υγεία και στην ασφάλεια στον χώρο της εργασίας, στους τρόπους και στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και, ειδικότερα, σε εκείνες που ζητούμενο είναι η γρήγορη, αλλά παράλληλα και η ασφαλής μετακίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο καλοκαίρι, εκδόθηκαν δύο υπουργικές αποφάσεις για την προστασία των εργαζομένων delivery με μοτοσυκλέτες, με τις οποίες προβλεπόταν α) η υποχρεωτική παύση εργασιών κατά την περίοδο του καύσωνα και β) ο ελάχιστος ενδυματικός εξοπλισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ