Υεμένη: Νέες επιθέσεις των δυτικών συμμάχων εναντίον των Χούθι

by admin
4 views

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν νέες επιθέσεις εναντίον διαφόρων στόχων σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Το κοινό ανακοινωθέν υπογράφουν εκτός από τις δύο σύμμαχες δυνάμεις, η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, η Δανία, ο Καναδάς, οι Κάτω Χώρες, και η Νέα Ζηλανδία που υποστηρίζουν τις επιθέσεις.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Οι σημερινές «αναγκαίες και αναλογικές», επιθέσεις όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας έπληξαν δεκαοχτώ στόχους των Χούθι σε οχτώ διαφορετικές τοποθεσίες στην Υεμένη. Οι στόχοι σχετίζονται με υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων των Χούθι, εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων, μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα μονής επίθεσης, συστήματα αεράμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο. Τα πλήγματα χαρακτηρίζονται «ακριβείας και έχουν ως στόχο να διαταράξουν και να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες που χρησιμοποιούν οι Χούθι για να απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο, τη ναυσιπλοΐα  και τις ζωές αθώων ναυτικών σε μία από τις πιο κρίσιμες θαλάσσιες οδούς του κόσμου», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Στόχος των συμμάχων παραμένει «η αποκλιμάκωση των εντάσεων και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά την προειδοποίηση μας προς την ηγεσία των Χούθι: δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ζωές και την ελεύθερη ροή του εμπορίου μπροστά στις συνεχιζόμενες απειλές» συνεχίζει η κοινή δήλωση των δυτικών δυνάμεων. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ