Τι πιθανότητες έχει η Μαρίνα Σάττι να κερδίσει στην Eurovision;

by admin
4 views

Η Μαρίνα Σάττι λιγότερο από 2 μήνες για να ρίξει το ZARI της στην προεκλογική εκστρατεία του και να ψηφιστεί στους ημιτελικούς (στις 9 Μαΐου, στο δεύτερο ημιτελικό η Ελλάδα φέτος) και να περάσει στον μεγάλο τελικό της Eurovision στις 11 Μαΐου. Μπήκα στα άδυτα των bookies και ξέρουμε την 10άδα που προηγείται αυτή τη στιγμή στα προγνωστικά.

Αφού έκανα καινούργιο συκώτι με τις δηλώσεις της Εύης Δρούτσα, τους σοσιαλμιντικούς καυγάδες κι αναλύσεις για το κομμάτι της Σάττι, είδα τα νούμερα. Και κατάλαβα. H Μαρίνα Σάττι με το ZARI έχει πάνω από 3.500.000 συνολικές προβολές στο επίσημο βίντεο κλιπ, περισσότερα από 1.000.000 Spotify streams, έγινε Νο1 YouTube Trend σε Ελλάδα & Κύπρο, ενώ στα music trends το συναντάμε στο Νο10 στη Νορβηγία, στο Νο11 στην Ολλανδία, στο Νο13 στη Δανία, στο Νο20 στη Σουηδία, στο Νο22 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Νο23 στην Ιρλανδία και στο Top50 των παγκοσμίων YouTube Trends. Spoiler alert: δεν είναι το ZARI στη 10αδα των τραγουδιών με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει την Eurovision. Ακόμη. Μαρίνα Σάττι, αυτοί είναι οι αντίπαλοι σου:

Τη μουσική του τραγουδιού ZARI συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός, Zac Wiesel

Το φαβορί: Κροατία

https://www.youtube.com/watch?v=xTBrVNZtnys

Λέτε λέτε για τη Μαρίνα Σάττι, όλο λέτε, αλλά για τον Baby Lasagna και το κομμάτι Rim Tim Tagi Dim κουβέντα. Οι μισοί eurofans ψάχνουν ήδη εισιτήρια για το Zagreb 2025. Το video clip έχει μικρό budget και το σκηνοθέτησε η κοπέλα του, Elizabeta Ružić. Το κομμάτι είναι τρολάρισμα, που αφορά τη μετανάστευση των νέων για να βρουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την Κροατία. Μιλά και για τις κρίσεις πανικού και το άγχος του τραγουδιστή. Το παλικάρι είναι χεβιμεταλάς κι αγαπά το electro goth. Είναι ήδη τάση στο TikTok η χορογραφία του. Οι Lordi είναι υπερήφανοι.

Ουκρανία, η Emma Stone της Eurovision

To δίδυμο των Alyona Alyona και Jerry Heil απειλεί τη Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι Teresa & Maria. Tο κέρδισαν και το 2022 και γενικά παίρνουν τον διαγωνισμό πολύ σοβαρά. Αυτό το τραγούδι, είναι ένας ύμνος για την ελπίδα και αντλεί την έμπνευσή του από τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τη Μητέρα Τερέζα (τι να πει κανείς). Φλεξάρουν vocals και ραπάρουν.

Ιταλία, με δύναμη από το San Remo

H Angelina Mango κατεβάζει για 43η φορά την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision και δεν θα μείνει εκτός 10άδας κι αυτή τη φορά (δεν απογοητεύουν ποτέ οι Ιταλοί, καλησπέρα Måneskin). Το La noia παίζει ψηλά στις στοιχηματικές. Η 22χρονη Angelina Mango σίγουρα δεν είναι μια βαρετή συμμετοχή, παρά τον τίτλο του κομματιού της (σημαίνει «βαρεμάρα»). Με cumbia σπάνια βαριέσαι. Με Μαρίνα Σάττι δεν βαριέσαι ποτέ

.

Ελβετία, η κομματάρα της Eurovision

O non binary Nemo με το The Code πρέπει να στεφθεί νικητής της Eurovision (αποψάρα μου). Αυτή η συμμετοχή είναι αψεγάδιαστη καλλιτεχνικά. Μιλάμε για φωνητικά που ταιριάζουν σε όπερα της Λυρικής. Και ραπ και κλασική μουσική και μοντερνιά. Σίγουρα στην νικητήρια 3άδα.

Βέλγιο, η eurovision bait συμμετοχή

Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί κάποιες συμμετοχές καπαρώνουν μια θέση στη δεκάδα ακόμη και με χλιαρά κομμάτια. Δεν υπάρχει κάτι λάθος με τον Βέλγο ηθοποιό και τραγουδιστή Mustii, απλά είναι ένα κλισέ κομμάτι για το διαγωνισμό. Ποπ. Με μπόλικο γκλίτερ στο video clip. H Μαρίνα Σάττι έκανε ξενάγηση μέσα σε 3 λεπτά.

Ισραήλ, το σκάνδαλο του φετινού διαγωνισμού

Η Eden Golan και το Hurricane (άλλαξε τίτλο γιατί ο προηγούμενος, October Rain, θεωρήθηκε πολιτική αναφορά) δεν ήταν το πιο ευπρόσδεκτο κομμάτι της χρονιάς. Κι ας είναι μια μπαλάντα στο πιάνο.

Σουηδία, η οικοδέσποινα

https://www.youtube.com/watch?v=yekc8t0rJqA

Η συμμετοχή που θα ανοίξει τον τελικό στις 11 Μαΐου. Οι Marcus & Martinus με το Unforgettable είναι σαν AI boyband σε κλαμπ με dj κάποιο bot του TikTok.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ