“Τελικός” με φόντο την είσοδο στα playoffs

by admin
0 views

Η Μπασκόνια ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των Play In της EuroLeague από την 7η στην κανονική περίοδο, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση απέναντι στην ομάδα του Όντεντ Κάτας, στο Βελιγράδι και την “Belgrade Arena”, την περασμένη Τρίτη (16/4), για να ηττηθούν με… κατεβασμένα τα χέρια, όπως φαίνεται και από το τελικό 113-85. Όμως το σύστημα διεξαγωγής τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Na αποκλείσουν δηλαδή τηn 10η Βίρτους Μπολόνια που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την 9η στην κανονική περίοδο Αναντολού Εφές, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, με 67-64, την Τρίτη (16/4).

Η Μπασκόνια θα είναι γηπεδούχος στον “τελικό” με τη Βίρτους Μπολόνια, το βράδυ της Παρασκευής (19/4, 21:30), αφού τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 18-16 ως 8η στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε ρεκόρ 17-17 στους 34 αγώνες της regular season και ήταν 10η.

Οι δύο ομάδες είχαν… συναντηθεί στα πλέι οφ της σεζόν 2000-01, όταν ο ιταλικός σύλλογος είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ με 3-2 απέναντι στην Μπασκόνια, η οποία τότε λεγόταν Ταού Κεράμικα. Εν συνεχεία, η Βίρτους κατέκτησε τον τίτλο της EuroLeague, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Για την Μπασκόνια, στον “τελικό” με τη Βίρτους δεν θ’ αγωνιστεί ο Τσίμα Μονέκε. Ο 28χρονος φόργουορντ των Ισπανών τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου των Play In κόντρα στη Μακάμπι. Όπως ενημέρωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Μονέκε έχει βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ισπανική ομάδα απέναντι στους Ιταλούς.

Μέχρι στιγμής μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν γνωρίζει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ της EuroLeague και το σίγουρο είναι πως η “Βασίλισσα” θα μάθει το βράδυ της Παρασκευής (19/4).//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ