ΣΥΡΙΖΑ: «Γέφυρες» συνεννόησης μετά τη συνάντηση Κασσελάκη-Γεροβασίλη — Διεκόπη η συνεργασία με τον Θ. Γεωργόπουλο

by admin
5 views

Με ένα δείπνο το βράδυ της Τετάρτης (28/2) Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη έβαλαν τέλος στην εσωκομματική ένταση, λίγα 24ωρα μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, προαναγγέλλουν αλλαγές σε πρόσωπα σε κεντρικές κομματικές θέσεις.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της κ. Γεροβασίλη και του κ. Κασσελάκη η οποία κράτησε 2 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες. Έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος αφού είχε προηγηθεί θερμή χειραψία στην πορεία που έγινε για τα Τέμπη. Στόχος της συνάντησής τους ήταν η ενότητα και η συμπόρευση.

Η περιοδεία στην Άρτα δεν θα γίνει το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο.

Διεκόπη η συνεργασία με τον κ. Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής. Τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να έρθουν κάποιες αλλαγές σε σε κομβικές θέσεις.

Επίσης, κατά το ρεπορτάζ, την Κυριακή δεν θα συνεδριάσει Κεντρική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να επικεντρώνεται στον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Κασσελάκης και Γεροβασίλη δείπνησαν μαζί μετά τις «δονήσεις» του συνεδρίου

Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη έστειλαν μήνυμα εξωστρέφειας μετά το χθεσινό δείπνο και τους τελευταίους έντονους κραδασμούς που προκλήθηκαν από το 4ο συνέδριο.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της ηγεσίας του κόμματος είναι οι αλλαγές προσώπων σε κομβικούς ρόλους, με την Κουμουνδούρου να διαμηνύει ότι το Συνέδριο έθεσε με εμφατικό τρόπο «ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές».

«Τα πρόσωπα είναι το τελευταίο σε σχέση με αυτή τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και περισσότερα με τις δομές πρέπει να αλλάξουν και οι δομές δεν αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζονται καταστατικές αλλαγές, χρειάζεται καταστατικό συνέδριο, αυτό έχει περιγραφεί και έχει αναφερθεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Θα γίνουν και αλλαγές σε πρόσωπα λόγω συνεδρίου και λόγω ευρωεκλογών οι αλλαγές θα γίνουν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Πιθανότητα το φθινόπωρο θα διεξαχθεί το καταστατικό συνέδριο.

«Όλες οι αναγκαίες αλλαγές και δομές που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν με έναν τρόπο συντεταγμένο, σε μία πορεία από την επομένη του συνεδρίου μέχρι και το επόμενο καταστατικό μας συνέδριο» τόνισε η γραμματέας του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη.

Η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο ΕΡΤNews επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφια για την ευρωβουλή.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ