Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τη δήλωση του Κ. Βελόπουλου

by admin
1 views

Σαφή θέση ότι η Εκκλησία έχει ξεκάθαρες απόψεις και “δεν θα κάνει ούτε αυτό που θα της πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε ο οποιοσδήποτε πολιτικός” εξέφρασε από το Δήλεσι ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. “Η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους” απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι μέρες που έρχονται είναι Άγιες μέρες. Δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Η εκκλησία μας καλεί όλους για ποιο λόγο; Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον να σεβόμαστε και να κάνουμε αγώνα. Τώρα ποιος είναι ο αγώνας κρίνεται τι πιστεύει που αποβλέπει και τι θέλει. Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο ο λόγος του θεού. Πέραν από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε. Σεβόμαστε τις απόψεις τις μετράμε», ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην προποπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην πάνε στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα όσοι βουλευτές ψήφισαν .το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία πάντα κινούμαστε με αυτό που μας λέει το ευαγγέλιο και ο λόγος του θεού».

Με αιχμές σχολίασε την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για παραποίηση των δικών του δηλώσεων.

«Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης: «Είδαμε μια δήλωση που μας παρέπεμψε στον Μαρινάκη», είπε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, αναφερόμενος στη φράση του Αρχιεπισκόπου «δεν θα κάνουμε ότι μας λέει ο Βελόπουλος».

«Σε ρόλο Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για την παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας – ο οποίος είπε “όσοι πάτε για ψηφοθηρικούς λόγους στις εκκλησίες” και ήταν μια παραίνεση μην πηγαίνετε, αν θέλετε. Αυτό μας ξεπερνάει και μας λυπεί πάρα πολύ», ανέφερε επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

Oι δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου εξακολουθούν να προκαλούν την αντίδραση βουλευτών όλων των κομμάτων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξήρε τη στάση του κ. Ιερώνυμου στο θέμα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, για τις «προκλητικές δηλώσεις του» από τη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι “χαϊδεύει” αυτούς οι οποίοι προβαίνουν σε προπηλακισμούς. «Είναι πολύ σημαντικό που ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα έκλεισε αυτό το θέμα διότι κανένας ούτε βουλευτής που είπε ότι «φτάσατε στο σημείο τους πιστούς να χτυπούν», ούτε πρόεδρος κόμματος δεν θα μας υποδείξει πού και με ποιον τρόπο θα θρησκευόμαστε», είπε ο Θ. Πλεύρης.

Δε θα μου πει κανένας πωλητής επιστολών για το αν θα πάω στην Εκκλησία, δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. «θα πάω στην Εκκλησία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Η «Νέα Αριστερά», σε ανακοίνωσή της επεισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να αναζητά υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία, ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε περιστατικά λεκτικής και φυσικής βίας στους ναούς. Βλέπει να του γυρίζουν μπούμερανγκ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα τα επί χρόνια χάδια του στην Ακροδεξιά».

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ