Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ

by admin
6 views

Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν σήμερα βασική εγκατάσταση επεξεργασίας στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, σε μια επιχείρηση που διενήργησε η υπηρεσία ασφαλείας SBU, δήλωσε ουκρανική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Oι τοπικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα πως είχε κατασβεστεί πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεγάλο διυλιστήριο έπειτα από επίθεση με drone. Το διυλιστήριο ανήκει στην πετρελαιοπαραγωγό εταιρία Lukoil.

Το πλήγμα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων με drone που θέτουν στο στόχαστρο ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, υποδομές που το Κίεβο θεωρεί σημαντικές για την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Η πηγή στο Κίεβο είπε στο Ρόιτερς πως αυτού του είδους οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συνεχιστούν.

“Χτυπώντας διυλιστήρια πετρελαίου που δουλεύουν για το ρωσικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, δεν αποκόπτουμε μόνο τη διαχειριστική υποστήριξη της προμήθειας καυσίμων για εξοπλισμό του εχθρού, αλλά μειώνουμε και το γέμισμα του ρωσικού προϋπολογισμού”, είπε η πηγή.

Η απόσταση από τη βορειοανατολική ουκρανική πόλη Χάρκοβο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μεχρι τη νότια ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ είναι μεγαλύτερη των 600 χλμ.

Η Ρωσία διενεργεί τακτικά πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της, με αποτέλεσμα το Κίεβο να ψάχνει να βρει έναν γρήγορο τρόπο για να μπορέσει να καλύψει το χάσμα με την πιο εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας.

Επιδιώκει να ωθήσει στην καινοτομία στην τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να υποστηρίξει την παραγωγή μεγάλου βεληνεκούς drone ώστε η Ουκρανία να ανταποδώσει τα πλήγματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ