Ρωσία: Ημέρα πένθους σήμερα για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

by admin
5 views

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall μετά από απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι εθνικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και τα πολιτιστικά ιδρύματα καλούνται να ακυρώσουν κάθε είδους ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.Τα τηλεοπτικά κανάλια επίσης δεν θα μεταδίδουν ψυχαγωγικά προγράμματα.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti, τελευταία φορά που κηρύχθηκε ημέρα πένθους στη Ρωσία ήταν στις 28 Μαρτίου 2018, μετά από πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο “Winter Cherry”, όπου 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά. Από το 1993 έως την τραγωδία στο Crocus, εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Ρωσία 29 φορές, μεταξύ των οποίων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Ντουμπρόβκα το 2002, την ομηρεία σε σχολείο του Μπεσλάν το 2004 και τη φωτιά στο κλαμπ Lame Horse στο Περμ το 2009.

Ημέρες πένθους στη Ρωσία κηρύσσονται όχι μόνο σε σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και μετά από φυσικές καταστροφές, αεροπορικά δυστυχήματα και τραγωδίες με μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ημέρα πένθους κηρύχθηκε και μετά το θάνατο του πρώτου Ρώσου Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν το 2007

Κατά τη σοβιετική περίοδο, ημέρα πένθους κηρύχθηκε μόνο μετά το θάνατο των ηγετών – Βλαντιμίρ Λένιν και Ιωσήφ Στάλιν, Λεονίντ Μπρέζνιεφ , Γιούρι Αντρόποφ και Κονσταντίν Τσερνένκο . Εξαίρεση ήταν ο θάνατος του εθνικού ήρωα, του πρώτου κοσμοναύτη στον κόσμο Γιούρι Γκαγκάριν. Ταυτόχρονα, δεν κηρύχθηκε ημέρα πένθους ούτε σε σχέση με την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ ούτε μετά την καταστροφή του υποβρυχίου Komsomolets.
Σήμερα, σε όλες οι εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι πιστοί θα προσευχηθούν για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση. Η Πνευματική Διοίκηση των Μουσουλμάνων (DUM) της Μόσχας θα αναστείλει τις εργασίες της «Σκηνής του Ραμαζανίου» στο Μνημείο Τζαμί της πρωτεύουσας.

Ο αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπερέλ Λαζάρ, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της εβραϊκής γιορτής του Πουρίμ, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 23 Μαρτίου.

naftemporiki.gr

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ