Πρόταση δυσπιστίας – Αγαπηδάκη: Aπροκάλυπτη συμπαράταξη με συμφέροντα που επιχειρούν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης

by admin
1 views

Πρωτοφανή απροκάλυπτη και απροσχημάτιστη συμπαράταξη με συμφέροντα που επιχειρούν την αποσταθεροποίηση της εκλεγμένης κυβέρνησης, καταλόγισε η αν. υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στο ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας επισημαίνοντας πως αν ενώσει κανείς τα κομμάτια του παζλ θα βγάλει συμπεράσματα. Ανέφερε πως κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας την ώρα που βγαίνει ένα δημοσίευμα το οποίο βρίθει ανακριβειών, ενώ δεν την κατέθεσε ούτε όταν έγινε Εξεταστική, ούτε όταν έγινε στην Ολομέλεια συζήτηση του πορίσματος, παρά μόνο όταν δημοσίευμα από συγκεκριμένη πηγή αποκάλυψε την δήθεν μεγάλη αλήθεια.

Και βέβαια – είπε – ότι μετά την πρόσκληση Ανδρουλάκη δεν μπόρεσε να μείνει πίσω ο κ. Κασσελάκης, “ο οποίος έπρεπε να βρει κάτι εξίσου εντυπωσιακό για να ρεφάρει την κίνηση Ανδρουλάκη” με αποτέλεσμα να πει σε πρόσφατα εκλεγμένο πρωθυπουργό με ευρεία πλειοψηφία το ανήκουστο ότι πρέπει να παραιτηθεί ήρεμα και να γίνουν εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, χωρίς να σκεφτεί “πόσο βάναυσα προσβάλλει την χώρα και όλους τους εμπλεκόμενους με την διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα“.

Η κυρία Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της πρότασης δυσπιστίας για να χαρακτηρίσει “ανακριβή, παραπειστικά και αναληθή” τα στοιχεία και τόνισε ότι έχει γίνει συρραφή αποσπασματικών αναφορών που μόνο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την δημιουργία εντυπώσεων προς άγραν πολιτικής εκμετάλλευσης. Επισήμανε δε πως το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία για να καλύψει την πλήρη ανυπαρξία προτάσεων αντιπολίτευσης και την προσωπική αποτυχία του κ. Ανδρουλάκη να κερδίσει ψηφοφόρους από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμφισβητώντας τον ισχυρισμό περί συγκάλυψης, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μιλά κανείς για συγκάλυψη όταν έχουμε μια εθνική τραγωδία για την οποία έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και για την οποία υπάρχουν 57 δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας, 57 δικηγόροι δηλαδή, δεκάδες πραγματογνωμοσύνες και δεκάδες διαφορετικά θέματα, 33 κατηγορούμενοι με βαρύτατες ποινικές διώξεις, χιλιάδες σελίδες δικογραφίας κι όλα αυτά έχουν συμβεί πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα και με την δίκη να πρόκειται να ξεκινήσει σε λιγότερους από τρεις μήνες.

Που είναι η συγκάλυψη και η καθυστέρηση όταν δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση πολύνεκρου δυστυχήματος που να προχώρησε τόσο γρήγορα η υπόθεση διερεύνησης;” διερωτήθηκε και προσέθεσε απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση: “Η αλήθεια είναι μόνο μία: Ότι δεν σας ενδιαφέρει η διερεύνηση, ούτε η μνήμη των θυμάτων και η δικαίωση των οικογενειών, ούτε τα συμπέρασματα που μπορεί να εξαχθούν και θα βοηθούσαν στην βελτίωση των συγκοινωνιών παρά μόνο σας ενδιαφέρει η πολιτική εκμετάλλευση ακόμη κι αν προσβάλλει 57 νεκρούς“.

Η αν. υπουργός Υγείας χαρακτήρισεεπαίσχυντες” τις αναφορές περί “μπαζώματος” του σημείου της τραγωδίας και έκανε λόγο υιοθέτηση κάθε θεωρίας συνωμοσίας που πάντα βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα αυτιά κάποιων και προκειμένου να αποκαλύψει το “φαιδρό” – όπως είπε – του ισχυρισμού ότι χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα έθεσε το ερώτημα αν μόνο σε αυτή την πλευρά του δυστυχήματος υπήρχαν τέτοια πολύτιμα στοιχεία κι όχι από την άλλη. Ταυτοχρόνως τόνισε ότι έχει απαντηθεί από τους ειδικούς ότι στο σημείο εκείνο του δυστυχήματος υπήρξε ανάγκη μετακίνησης των κατεστραμμένων με βαρέως τύπου μηχανήματα τα οποία έπρεπε να επιχειρούν σε σταθερό έδαφος.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αντιγράφει την συνταγή του κ. Τσίπρα, αλλά δεν είναι τόσο ικανός ούτε υπάρχουν οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ευνόησαν τον κ. Τσίπρα. Τώρα δεν είναι το ίδιο. Διαδίδετε ψευδείς ειδήσεις και χρησιμοποιείτε παραπλανητικά στοιχεία για να υπονομεύσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Δικαιοσύνη για να νιώθουν πως δεν μπορούν να ελπίζουν πουθενά διότι υπάρχει μια διαβολική κυβέρνηση που ελέγχει τα πάντα άρα το μόνο που μένει είναι η ψήφος στο χάος και στο μπάχαλο, η ψήφος εκδικητικότητας. Αυτή τη δεξαμενή παλεύει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει. Από αυτή ελπίζει να αντλήσει το ΠΑΣΟΚ“, υπογράμμισε επίσης η κα Αγαπηδάκη.

Προσέθεσε πως έφτασαν στο “αισχρό σημείο” να αποδίδουν στην κυβέρνηση παραποίηση στοιχείων και διερωτήθηκε αν αλήθεια αξίζει όλο αυτό με τίμημα την υπονόμευση της Δημοκρατίας, τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κοινοβουλευτισμό και την διασπορά αμφιβολίας για την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

Τέλος, με αιχμή τις αναφορές του κειμένου της πρότασης δυσπιστίας στα θέματα της Υγείας, η αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε το έργο του υπουργείου και τόνισε πως αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης η θεμελίωση ενός ισχυρού συστήματος Υγείας με ισότιμη πρόσβαση και με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα 6.500 προσλήψεων, τα πληθυσμιακά προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τα κυριότερα χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά και καρκίνου), τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, την ταχεία υλοποίηση έργων που δεν έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. “Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας, στα ψεύδη και τη λάσπη: το έργο μας και η σκληρή δουλειά για μια καλύτερη Ελλάδα. Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να την οδηγήσει προς τα εμπρός κι αυτό το ξέρουν οι πολίτες” κατέληξε στην ομιλία της η κ. Αγαπηδάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ