Προεκλογικό «σπριντ» τεσσάρων εβδομάδων – Περιοδείες Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα, επίσκεψη σήμερα σε Μονή Δαφνίου και Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

by admin
0 views

Με μπαράζ περιοδειών εντός και εκτός Αττικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, επικοινωνώντας στους πολίτες το διακύβευμα της κάλπης. Σήμερα (9/5) βρέθηκε στο Χαϊδάρι όπου επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε σήμερα από τη Δυτική Αττική και το Χαιδάρι ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών το οποίο και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στη Χίο και το Σάββατο απόγευμα στην Χαλκίδα

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Δαφνίου όπου τον υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη μαζί με τη Διευθύντρια της Μονής και την Προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ξεναγήθηκε στο καθολικό της μονής ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία λόγω των εξαιρετικών ψηφιδωτών που κοσμούν τους τοίχους του και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και για την αποκατάσταση του βόρειου περιβόλου, που αποτελεί ένα έργο από ευρωπαϊκά κονδύλια δεύτερης φάσης. Από το 1990 το μνημείο περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δράσεις του καθώς στόχο έχει την εκπαίδευση στη περιβαλλοντική συνείδηση και στην προστασία των δασών, ενώ εξυπηρετεί και ερευνητικές μελέτες, με εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει ένα προεκλογικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων μέχρι τις 9 Ιουνίου με επισκέψεις σε όλη τη χώρα και με μια προεκλογική καμπάνια που θα ξετυλίγεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Στόχος να καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες με τα διλήμματα να τίθενται από τον ίδιο: το θέμα της πολιτικής σταθερότητας και ο πήχης των ευρωεκλογών.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε αχρείαστη ενέργεια την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί και δεσμεύτηκε ότι θα εκφράσει την εντονότατη δυσαρέσκειά του, στη συνάντησή τους, στην Άγκυρα. Σε συνέντευξή του, στο protothema.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επίσης αχρείαστη και την επικείμενη επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Δημήτρης Γκάτσιος

Σχετικό Άρθρο: Κ. Μητσοτάκης στο TikTok: Με Μαρίνα Σάττι και Πίνατ… ευρωκομματόσκυλο το προεκλογικό σποτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ