Παρουσίαση – συζήτηση : «Φωτογραφία και αφήγηση»

by onvolos
3 views

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 15, Παλαιά Βόλου), οι επιμελητές της έκθεσης «Συνειρμοί», Γιάννης Στρατουδάκης και Νατάσα Καρακατσάνη, θα μιλήσουν σχετικά με τη φωτογραφική αφήγηση, με αφορμή τον τρόπο παρουσίασης των φωτογραφικών εργασιών των Βασίλη Νιμπή και Θοδωρή Πατακιούτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Όπως σημειώνουν οι επιμελητές «Η διάδοση της φωτογραφικής διαλέκτου στην εποχή μας εξελίσσεται ραγδαία λόγω της αμεσότητας και οικουμενικότητας της εικόνας. Ωστόσο, η φωτογραφία παραμένει μια ξένη γλώσσα, τους κανόνες της οποίας μπορούμε να γνωρίσουμε προκειμένου να μεταδώσουμε τα μηνύματα που επιθυμούμε. Η επιλογή μιας φωτογραφικής αφήγησης δομημένης από μια σειρά εικόνων ως του αποτελεσματικότερου τρόπου επικοινωνίας νοημάτων, είναι η ύψιστη μορφή φωτογραφικής γραφής, την οποία καλούμαστε να κατανοήσουμε και να υιοθετήσουμε. Επομένως, έχει σημασία ο τρόπος που παρουσιάζονται οι εικόνες, η μεταξύ τους σύνδεση και συνομιλία, οι αισθητικές επιλογές που αναλαμβάνουν να επηρεάσουν τον θεατή συναισθηματικά, κ.λπ.»Περισσότερα για το θέμα της φωτογραφικής αφήγησης, που αφορά φωτογράφους αλλά και θεατές, το πρωί της Κυριακής στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Η έκθεση παρατάθηκε και θα είναι ανοιχτή για το κοινόκαθημερινά εκτός Δευτέρας, μέχρι και τις 14 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου της Πόλης του Βόλου.(Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 14:00 / Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00 / Σάββατο και Κυριακή 10:30 – 13:30)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ