Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι – Syn Mag

by admin
3 views

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε απόψε στο σπίτι του στη Φλωρεντία ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή μόδας είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά, ύστερα και από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του, που όπως έλεγε τον άφησε βουβό μέχρι τα 18 του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα» είχε πει ο Καβάλι.

Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία, ο Καβάλι είχε προτίμηση στις Ferrari, στα χοντρά πούρα και στα κομμένα πουκάμισα που ξεκουμπώνονταν για να αποκαλύπτουν το μαυρισμένο στήθος του. Παντρεύτηκε μια επιλαχούσα Μις Υφήλιο, είχε ένα μοβ ελικόπτερο και έναν αμπελώνα στην Τοσκάνη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Χόλυγουντ.

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1960 από το μεταξοτυπείο του, ο Ρομπέρτο Καβάλι άρχισε να εφαρμόζει μια νέα τεχνική ζωγραφικής στα ενδύματα, πράγμα που τον έκανε να ξεχωρίσει. Αργότερα, τη δεκαετία του 1970, πειραματίστηκε με άλλα υλικά, κυρίως το δέρμα.

Το 1970, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι η οποία αποτελούνταν από δερμάτινα σχέδια, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Mario Valentino. Η δουλειά του προσέλκυσε πολλές διεθνείς εταιρείες μόδας, που θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του και έτσι, έγινε ένα από τα διασημότερα ονόματα στη βιομηχανία της μόδας.

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας, το περασμένο έτος, απέκτησε το 6ο του παιδί, με τη σύντροφό του και πρώην Playmate από τη Σουηδία, Σάντρα Νίλσον, με την οποία ήταν μαζί από το 2014
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=uzVfCesZmrw

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ