Ο Μητσοτάκης πήγε σε σούπερ μάρκετ και αναρωτήθηκε «γιατί οι τιμές έμεναν αυξημένες»

by admin
13 views

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν. «Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια συνεχίζεται».

«Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές στα νωπά προϊόντα. Η μάχη κατά τις ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών. Παρεμβαίνουμε κ. Παπαδάκη, έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Ηταν μια απότομη αύξηση των τιμών που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Μιλάμε και για την ενέργεια, εκεί η παρέμβαση που κάναμε υπήρξε μια σημαντική αποκλιμάκωση, κατά συνέπεια αντιμετωπίζουμε συνολικά αυτό που λέμε συνολικά καλάθι του νοικοκυριού» συμπλήρωσε. 

«Έπρεπε οι μειώσεις αυτές να έχουν γίνει νωρίτερα;» ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη και συμπλήρωσε ότι «μιλάμε για μια δραστική παρέμβαση. Υπήρχε πραγματικός λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές γιατί αυξήθηκε τότε το κόστος παραγωγής, το ερώτημα είναι γιατί έμεναν αυξημένες, εκεί κάναμε την παρέμβαση» απάντησε ο πρωθυπουργός. 

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Επίκειται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και είμαστε σε καλό δρόμο για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950. Αν προσθέσετε και μια πολιτική μείωση των φορολογικών συντελεστών» ολοκλήρωσε. 

«Κάποιοι είχαν χαμογελάσει» με τη φράση «δεν είμαστε μπανανία»

Έξω από το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην οδό Λένορμαν, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 σχετικά με παλαιότερη δήλωσή του ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία. «Όταν το είχα πει κάποιοι χαμογέλασαν. Κατά κανόνα οι εταιρείες συμμορφώνονται στα πρόστιμα που τους επιβάλλονται. Θέλουμε τον ανταγωνισμό αλλά θέλουμε τελικά να είναι όλοι ωφελημένοι» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «οι τιμές ανεβαίνουν εύκολα αλλά μετά δυσκολεύονται να πέσουν». Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν και «όταν εντοπίζονται φαινόμενα παραβίασης του νομοθετικού πλαισίου το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιβάλλει πρόστιμα χωρίς δραματοποιήσεις».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ