Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται στο Κίεβο με πυραύλους κατά την επίσκεψη του Ζ. Μπορέλ

by admin
3 views

Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα νωρίς το πρωί, κατά την επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Josep Borrell.

 Ο Κ. Μπορέλ  χρειάστηκε να κατέβει με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία στο υπόγειο που λειτουργεί ως καταφύγιο στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

Ο συναγερμός κηρύχθηκε γύρω στις 6:00 π.μ. τοπική ώρα (3:00 GMT) και  ανάγκασε τον Ισπανό πολιτικό να κατέβει στο καταφύγιο πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα συναντήσεων του σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky και άλλους Ουκρανούς ηγέτες

«Πύραυλοι πάνω από το Κίεβο και πάνω από τα ανατολικά της Ουκρανίας», ανέφερε αρχικά στο Telegram ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας. Λίγο αργότερα, το ίδιο επίσημο κανάλι πρόσθεσε ότι «αρκετοί πύραυλοι» κατευθύνονταν προς το Κίεβο.

Μία ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούσαν για πιθανές επιθέσεις στην πόλη, ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου που θα μπορούσε να προκληθεί από την πρόσκρουση ενός άλλου βλήματος που εκτόξευσε η ουκρανική αεράμυνα σε ρωσικό πύραυλο.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης του Κιέβου επιβεβαίωσε την ώρα του βρυχηθμού ότι η αεράμυνα είχε ενεργοποιηθεί και ζήτησε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην εγκαταλείψουν τα καταφύγια μέχρι να τελειώσει ο συναγερμός.

Η πλειονότητα των Ουκρανών αγνοεί τις σειρήνες – που ηχούν σχεδόν κάθε βράδυ σε μεγάλο μέρος της χώρας – λόγω της συχνότητάς τους, τηρώντας μερικές φορές τον λεγόμενο «κανόνα των δύο τοιχωμάτων» που συμβουλεύει να μένουν σε χώρους χωρίς παράθυρα και πιο προστατευμένους από το εξωτερικό, όπως ο διάδρομος ή το μπάνιο για να αποφευχθεί η άμεση πρόσκρουση από βλήματα ή συντρίμμια. 

Μια μειοψηφία κατεβαίνει στο μετρό ή στα πλησιέστερα καταφύγια.

Ο κ. Μπορέλ έφτασε χθες στο Κίεβο για ένα νέο διήμερο ταξίδι στην Ουκρανία για να δείξει τη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη της ΕΕ στη χώρα.

 Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ