Ν. Κορέα: Τριήμερη επίσκεψη του Ρουμάνου προέδρου για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας

by admin
1 views

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας,  Κλάους Ιωάννης συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς, ξεκίνησε μια τριήμερη επίσκεψη στη Νότια Κορέα, την πρώτη χώρα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με την οποία η Ρουμανία ανέβασε τις σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Πρόκειται να συζητηθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία σε τομείς όπως η άμυνα, η πυρηνική ενέργεια, οι επενδύσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η διαχείριση καταστροφών.

Για τρεις ημέρες, στη Σεούλ, ο Πρόεδρος Klaus Iohannis θα έχει συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Νότια Κορέα, η πρώτη μετά από 16 χρόνια από Ρουμάνο αρχηγό κράτους, πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Κορέας Yoon Suk-yeol.

Με την ευκαιρία αυτή, στη κοινή δήλωση θα υιοθετηθεί το υψηλότερο επίπεδο διμερών σχέσεων  ενισχύοντας τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρουμανίας-Δημοκρατίας της Κορέας, ένα έγγραφο που θα καθορίσει τις κύριες κατευθυντήριες γραμμές της  συνεργασίας που θα στοχεύουν και οι δύο πλευρές για τα επόμενα 10 χρόνια.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής της επίσκεψης, την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Klaus Iohannis υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο παρασημοφορεί τον ομόλογό του από τη Δημοκρατία της Κορέας, Yoon Suk-yeol, με το Εθνικό Τάγμα «Αστέρι της Ρουμανίας» στον βαθμό του περιδέραιου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο αρχηγός του κράτους απονέμει την διάκριση αυτή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, ως ένδειξη υψηλής εκτίμησης για την εξαιρετική συμβολή στην ανάπτυξη φιλικών και συνεργατικών σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ