Μητσοτάκης: Αποζημίωση έως 10.000€ σε αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel

by admin
4 views

Σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, από τη Βουλή. 

«Κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις σε υποδομές στη Θεσσαλία θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάιο. Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει «καλό κλίμα» τους τελευταίους μήνες, σημείωσε. «Κάναμε πολύ σημαντικά βήματα στην προσέγγιση. Έχουμε βάλει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε πορεία εξομάλυνσης», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι η προσέγγιση «δεν θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις». Είναι «εκτός τόπου και χρόνου» αν το πιστεύει κάποιος αυτό, συμπλήρωσε. «Έχω εμπειρία να διακρίνω ρητορικές εξάρσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επανέλαβε ότι με την Τουρκία υπάρχει μία διαφορά, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Αλλά, πρόσθεσε, «μπορούμε να πετύχουμε συμφωνίες ωφέλιμες και για τις δύο πλευρές». 

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35 και το «πολύ σημαντικό δωρεάν υλικό» που θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόδειξη του τρόπου που οι ΗΠΑ βλέπουν τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο. «Δεν παίρνουν όλες οι χώρες στρατιωτικό υλικό», τόνισε. 

«Σκοπός είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυναμεων, να εξασφαλίσουμε ένα τακτικό πλεονέκτημα ποιοτικό, αν όχι ποσοτικό, απέναντι στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Για τα εξοπλιστικά της Τουρκίας επεσήμανε ότι «η πάγια θέση είναι πως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στις ΗΠΑ» αν θα πουλήσουν όπλα στην Άγκυρα, αλλά είναι «σημαντικό και αυτονόητο» να ακούγονται οι ανησυχίες της Ελλάδας, «εξασφαλίσουμε ότι όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον νατοϊκών συμμάχων». 

Για τα F-35, εξήγησε ότι «δεν θα αγοράσουμε 40 μονομιάς». «Έχουμε χώρο για μια μοίρα σε πρώτη φάση, με παραλαβές από τα τέλη αυτής της δεκαετίας». 

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ