Μαθήτρια του Άξιον Εστί η πιο μικρή εκπρόσωπος στην εκδήλωση ASK THE PRESIDENT

«Ask The President of the European Parliament Roberta Metsola»

by onvolos
7 views

Μαθήτρια του «Άξιον Εστί» η 10χρονη Μέλια που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερώτηση που έκανε στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου

Το ταξίδι της προέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ως στόχο, να ενημερωθούν οι νέοι και νέες για τις Ευρωεκλογές. Η εκδήλωση «Αsk the president» πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, προκειμένου να τεθούν οι ερωτήσεις στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ανάμεσα στους 600 περίπου μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, η Μέλια Γκίκα από το Βόλο, μαθήτρια της Δ΄ Δημοτικού του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άξιον Εστί», ήταν η πιο μικρή εκπρόσωπος!
Με έντονη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών που υπέστη η πόλη του Βόλου, αλλά και έχοντας λάβει τα απαραίτητα ερεθίσματα μέσω των ποικίλων περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρονιά το «Άξιον Εστί» έθεσε με μεγάλο σεβασμό και σε άπταιστα αγγλικά την ερώτηση:

«DO YOU HAVE A PLAN ABOUT HOW TO MAKE THE WORLD A BETTER
PLACE FOR THE NEXT GENERATIONS? »

Η ερώτηση της 10χρονης Μέλιας, ο τρόπος που την εξέφρασε και το αμέριστο ενδιαφέρον της για το μέλλον της Γης, ξάφνιασε ευχάριστα την πρόεδρο, που συγκινημένη είπε πως θα ήθελε και ο γιος της να σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.
Μητέρα τεσσάρων αγοριών η ίδια, βρίσκει πάντα κάποιο λόγο να μιλήσει για τα παιδιά της.
Χαμογελώντας, απάντησε με ευθύτητα στη Μέλια για τη σοβαρότητα και το βάρος της ευθύνης που έχουν οι ενήλικες εκπρόσωποι των χωρών για τα θέματα που πλήττουν τον πλανήτη μας, τα οποία επηρεάζουν τα παιδιά, αναφερόμενη στις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή αλλά και στους πολέμους που καταστρέφουν ζωές αθώων.

Η μικρή μαθήτρια του «Άξιον Εστί», εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τόσο το Σχολείο της όσο και την πόλη της και στάθηκε αντάξια της επιλογής της να βρίσκεται εκεί ως η μικρότερη εκπρόσωπος από τους περίπου 600 μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες εργαζόμενους και εργαζόμενες που βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Αθηνών για ένα διαφορετικό


Q & A ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Είναι γεγονός ότι το «Άξιον Εστί» αποτελεί ένα σχολείο πρότυπο, όπου μέσω των οικολογικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρόνο, εφοδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες του με όλες τις απαραίτητες αξίες, στάσεις ζωής και δεξιότητες, προκειμένου να αποτελέσουν τους πολίτες του μέλλοντος που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.
Μπράβο στη Μέλια όπως και σε όσους και όσες παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση. Μέσω των ερωτημάτων και των προβληματισμών που έθεσαν στην πρόεδρο, απέδειξαν πως ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας και αξίζουν την εμπιστοσύνη μας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ