Μαδαγασκάρη: Στους 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκάμαν – Περισσότεροι από 20.000 οι εκτοπισμένοι (video)

by admin
3 views

O τροπικός κυκλώνας που σάρωσε το νησί της Μαδαγασκάρης αυτή την εβδομάδα ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί, ανακοίνωσε την Παρασκευή (29 Μαρτίου) η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ο κυκλώνας Γκάμαν, ο οποίος διέσχισε το βορειοανατολικό τμήμα της Μαδαγασκάρης την Τετάρτη και την Πέμπτη, εκτόπισε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC). Τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται, πρόσθεσε.

Ο Γκάμαν έφθασε στη στεριά βόρεια του Βοχεμάρ στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη το πρωί της Τετάρτης (27 Μαρτίου) με μέσους ανέμους 150 χιλιομέτρων την ώρα και ριπές 210 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε το BNGRC αργά το βράδυ της Πέμπτης (28 Μαρτίου). Ο κυκλώνας που έφερε έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες προκάλεσε την κατάρρευση δρόμων και γεφυρών στο βόρειο τμήμα της Μαδαγασκάρης. Ο Γκάμαν είναι ο πρώτος φέτος στην περίοδο κυκλώνων και καταιγίδων της Μαδαγασκάρης.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ