Κ. Βελόπουλος: Να μπουν δασμοί και να γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα

by admin
1 views

Στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο Ertnews και την εκπομπή «Συνδέσεις» (Κ. Παπαχλιμίντζος, Χ. Βίδου).

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε: «Ακούω εγώ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ τώρα να μιλούν για τα αγροτικά θέματα.
Ανοίγω την ατζέντα. Ναι, αλλά πριν από λίγους μήνες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αγρανάπαυση στον αγροτικό τομέα.
Να μην καλλιεργούμε, δηλαδή να μην παράγουν οι αγρότες και τώρα υποκριτικά πηγαίνουν στα μπλόκα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν μέσω της σοσιαλιστικής ομάδας των Οικολόγων να μην καλλιεργούν αγρότες.
Έχουν δει οι ψηφοφόροι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αλιείς, τι έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία στην Ευρωβουλή;
Να μην παράγουμε τίποτα.
Το είπε χθες στο Σιδηρόπουλος ο άνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και υποψήφιος με τον Αγοραστό.
Είπε ότι ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ όλα τα κόμματα πλην ημών. Να μην παράγουν οι αγρότες, που σημαίνει να πεινάσουν οι αγρότες και κατ’ επέκταση κι εμείς.
Άρα λοιπόν αυτή η υποκρισία τους εμένα με ενοχλεί κι ας μου πει τι διαφορετικό προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ξέρετε τι σημαίνει σταματάω να παράγω, σπάω την αλυσίδα και όταν και αν σπάσει η αλυσίδα δεν ξανά παράγεις μετά, είναι δεδομένο.

Όμως το κόστος των αγροτών είναι πάνω από 80% 90% και αυτό δεν το κερδίζουν οι αγρότες.
Άρα σταματάνε να δουλεύουν. Άρα ο αγρότης δεν θα δουλέψει Για να μου φέρει εμένα το βερίκοκο μου, την ντομάτα μου, το αγγουράκι μου, το λαχανικό μου, γιατί να δουλέψει; Δεν θα δουλέψει. Αυτό που έρχεται. Είναι χάος.
Κι εγώ απορώ με τη Νέα Δημοκρατία που βγαίνει ο πρωθυπουργός, αλλά αντιλαμβάνομαι το επικοινωνιακό, γιατί όλοι επικοινωνία κάνουμε. Δημοσιογράφος είμαι.
Ένα δις δώσαμε σε τέσσερα χρόνια. Λέει η κυβέρνηση έδωσε ένα δις σε τέσσερα χρόνια από τις αποζημιώσεις.
Δεν λέει δώσαμε 250 εκατομμύρια το χρόνο, το 1 δις, ακούγετε περισσότερα από τα 250 εκατομμύρια.
Έτσι δεν κάνεις πολιτική».

Συνέχισε λέγοντας: «Ξέρετε τι με ενοχλεί εμένα στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, Ότι πάνε το καράβι το κρουαζιερόπλοιο πάνω στα βράχια και έρχονται και λένε δώσε μας τη λύση τώρα.
Από το 2019 λέω ότι έρχεται πείνα, εγώ αν θυμάστε πάντα έλεγα ότι πρέπει να οργανωθεί η ελληνική αγροτική οικονομία.
Τους το έλεγα και στη Βουλή.
Είχα καλέσει τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη τότε το ’19, να κάνουμε ένα σχέδιο, ένα σχέδιο της τέταρτης αγροτικής παραγωγής και πέμπτης γενιάς.
Δεν με άκουσαν και τώρα που ήρθαν στο παρά ένα, νομίζουν ότι αν τους δώσουν 100 εκατομμύρια, 200 εκατομμύρια οι αγρότες θα σωθούν. Είναι τελειωμένη η αγροτική οικονομία».

Ο Κ. Βελόπουλος τόνισε πως: «Η Πολωνία, παραδείγματος χάριν, επέβαλε δασμούς στα ουκρανικά προϊόντα.
Η Ελλάδα δεν επιβάλλει, η Πολωνία μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η Ολλανδία με τη Γερμανία που πρόπερσι είχαν πρόβλημα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, στα αυγά έκαναν οι Γερμανοί το πολύ απλό. Επέβαλαν έλεγχο ποιοτικό των προϊόντων και σταμάτησαν τα ολλανδικά κτηνοτροφικά να πηγαίνουν στη Γερμανία γιατί μειώθηκε η κτηνοτροφική παραγωγή της Γερμανίας.
Εμείς από την Τουρκία καθημερινά φέρνουμε μαρούλια, ντομάτες, ξηρούς καρπούς.
Χθες πήρα πήρα αποξηραμένα βερίκοκα από το σούπερ μάρκετ, πάω σπίτι να το ανοίξω και βλέπω ότι με την Τουρκία δηλαδή δεν έχω βερίκοκα στην Ελλάδα;
Ξέρετε γιατί γίνεται αυτό. Γιατί το κόστος παραγωγής του Τούρκου αγρότη είναι πολύ φθηνότερο από του Έλληνα.
0, 30 παίρνει το πετρέλαιο στην Κωνσταντινούπολη ο άλλος.
H Ελλάδα έχει δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς.

Στα ομοειδή σου προϊόντα πρέπει να βάλεις τυπικούς λόγους, όχι ουσιαστικούς για να σταματήσει η είσοδος.
Δηλαδή έλεγχος ποιοτικός. Φυτοφάρμακα λιπάσματα. Δίνει κάποια όρια η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν το έκανε ποτέ η κυβέρνηση.
Αν μας άκουγε το 25 με 30% των εισαγωγών από την Τουρκία θα είχα σταματήσει. Δεν το έκαναν.

Αναγκάζεις την οικονομία γιατί μιλάμε για μια αυτοδύναμη οικονομία να παράγει δικά της προϊόντα άλλα όχι να πουλάει 1 αγρότης και να του κοστίζει 1,30 δεν γίνεται έτσι. Το γάλα να το παίρνουν τζάμπα.
Δεν πάει έτσι όμως και να το φέρνουν από Βουλγαρία χωρίς ούτε έναν έλεγχο όταν δεν κάνεις ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος που πίνετε εσείς το παιδί σας από τη Βουλγαρία που μέσα έχει αντιβιοτικά παυσίπονα, ποτέ δεν γίνεται έλεγχος για τη Ρουμανία, έρχεται από τη Βουλγαρία.

Το έχω δει με τα μάτια μου. Έχω πάει στον Προμαχώνα πάνω από 15 φορές. Έχω πάει στους Κήπους Έβρου. Η απάντηση της Κομισιόν είναι ότι λιγότεροι έλεγχοι πανευρωπαϊκά γίνονται στην Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Δεν γίνεται καλά η δουλειά στην Ελλάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνουμε άρπα κόλα δουλειά. Το λέω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δυστυχώς το λέω αυτό τώρα δεν σχεδιάζουμε και πηγαίνουμε κι όπου βγει.
Και τώρα ακόμα πρωθυπουργός, εγώ διαφωνώ να τους δώσει και 1 δις να τους δώσει αύριο το πρωί στους αγρότες. Είναι λάθος. Δεν δίνεις λεφτά άπαξ. Κάνεις ένα σχέδιο θα σας δώσω 1 δις για να κάνω μία επένδυση πάνω στην αγροτική οικονομία. Να επιβιώσουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι και οι αλιείς.
Ένα παράδειγμα – μελισσοκόμοι – έρχεται από την Τουρκία, Νοθευμένο μέλι σωρηδόν με γλυκόζη.
Κανείς δεν κάνει ελέγχους. Τα φωνάζαμε το 19 δεν το λέω τώρα, έρχεται πείνα, θα πεινάσουμε».

Ακολούθως δήλωσε: «Τα έμμεσα χρήματα της Κομισιόν δεν τα παίρνουν οι αγρότες, Τα παίρνει το κράτος.
Για να δώσω ένα παράδειγμα για να τελειώνει το παραμύθι, κουράστηκα, πηγαίνει ο κύριος Αυγενάκης και αλλάζει τον τρόπο και τη διοίκηση.
Και καλά έκανε γιατί σκανδαλιάρηδες ήταν οι προηγούμενοι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο.
Ποιος τους έβαλε αυτούς.
Ο προηγούμενος, ποιος είναι Υπουργέ, Πόσους έβαλες από τους ανίκανους, να πάει κάποιος φυλακή.
Κλέψανε λεφτά; να πάνε φυλακή σε εισαγγελέα τώρα.

Έρχεται λοιπόν και τοποθετεί δύο ακόμη αρχηγούς εκεί μέσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο ένας είναι μηχανικός, αν δεν κάνω λάθος και ο άλλος συγκοινωνιολόγος, ο Χρήστος και η Παναγιά στα αγροτικά θέματα, να μου βάλεις ένα μηχανολόγο ή μηχανικό, πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο.

Εγώ είμαι υπέρ του να κλείσουν το Μαξίμου γύρω γύρω, να μην περάσει ο πρωθυπουργός από εκεί μέχρι να του λύσουν το πρόβλημα. Η εθνική οδός και το έχω πει κι άλλη φορά, ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν βολεύει στους αγρότες.
Η επίκληση αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία εμένα με ενοχλεί, ωθεί τα πράγματα στα άκρα.
Δηλαδή λέει ο πρωθυπουργός δεν σας δίνω τίποτα, δεν έχω λεφτά, αλλά είμαι ανοιχτός σε διάλογο. Τώρα πλάκα μου κάνετε.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι έχει δώσει ο πρωθυπουργός, κάνει ερώτηση ο δικός μας ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγγος, ο οποίος ασχολείται μόνο με τα αγροτικά ζητήματα και την κτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα κυρίως με αυτά. Και απαντάει η Κομισιόν ότι ειδικά για τη Θεσσαλία δικαιούνται οι πληγέντες μέχρι 200.000 ευρώ ο κάθε πληγέντας.
Αυτό η κυβέρνηση δεν το ξέρει.
Δώσαμε την απάντηση. Στείλαμε δελτίο τύπου, δεν την είπε κανένας. Λογικό είναι.
Το αντιλαμβάνομαι γιατί η κυβέρνηση έχει ένα πέπλο στα μέσα ενημέρωσης».

Ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης είπε: «Δεν κάνει διαπραγμάτευση το πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός πηγαίνει, κάνει διαπραγματεύσεις, έχει υπουργούς, έχει στελέχη, δυστυχώς πέριξ του πρωθυπουργού και η επιλογή είναι δική του, βέβαια είναι ανίκανοι ως επικίνδυνοι συνεργάτες».

Για τα Πανεπιστήμια

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως θα καταψηφίσει η Ελληνική Λύση το νομοσχέδιο και τόνισε πως: «Έφτασε η κυβέρνηση στον γκρεμό το θέμα της παιδείας και είναι η μοναδική κυβέρνηση από το 74 μέχρι σήμερα, για να λέμε μια πραγματικότητα, τα πανεπιστήμια στη χώρα μας λειτουργούν παγκοσμίως σε μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Καταλήψεις βαμμένοι τοίχοι άθλια τα πανεπιστήμια όχι γιατί δεν τα φτιάχνουμε, τα φτιάχνουμε, τα ξαναχαλάνε κάποιοι. Οι παθογένειες είναι πάρα πολύ σημαντικές.

Ας κάτσουμε όλα τα κόμματα δύο χρόνια, ένα χρόνο να συζητήσουμε για την παιδεία, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην έχουμε αυτό το χάλι ρε παιδιά. Στα Τίρανα είδα το Πανεπιστήμιο των Τιράνων και ντράπηκα που είμαι Έλληνας ρε παιδιά. Ντράπηκα. Μπαίνεις μέσα στο πανεπιστήμιο και βλέπεις ρε παιδί μου τον χώρο καλαίσθητο, περιποιημένο. Ο φοιτητής κανονικός φοιτητής, όχι αιώνιος, 20 χρόνια, 30 χρόνια.
Αλλά αυτό με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε γίνεται φαστ τρακ. Δε γίνεται ξαφνικά η κυβέρνηση να ξυπνάει ένα πρωί, και επειδή μια εταιρία από την Κύπρο θέλει να κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Να είναι επισπεύδων η κυβέρνηση. Για ποιο λόγο;

Η CBS είναι μια εταιρία ιδιαίτερα ομιχλώδης. Έχει πάρει εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα, ιδιωτικά νοσοκομεία, έχει πάρει τη ΔΕΗ ξαφνικά από το πουθενά. Εγώ δεν θα μείνω σε συγγενικές σχέσεις προσώπων πολιτικών. Το προσπερνάω αυτό.

Λοιπόν, επειδή βιάζεται η φύση να κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο, θα το δεχτώ εγώ; Και ρώτησα την υπουργό Παιδείας: Θα μου διασφαλίσεις ότι οι Τούρκοι δεν θα κάνουν ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα;
Θα μου ανοίξετε κερκόπορτα δηλαδή, μου ανοίξατε το ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη.
Θα λειτουργεί του χρόνου ιδιωτικό νοσοκομείο τουρκικών συμφερόντων στην Αλεξανδρούπολη. Το ξέρετε αυτό, Δεν το ξέρει κανένας.

Δεν υπάρχει, στην Τουρκία για να κάνεις επιχείρηση εσύ για να κάνεις επιχειρήσεις, έτσι κι εγώ πρέπει να έχω Τούρκο μέτοχο στην Ελλάδα, αυτό δεν απαγορεύεται. Ο Τούρκος μπορεί να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η κατάληψη δεν λύνει προβλήματα. Τελεία και παύλα. Οι καταλήψεις δεν λύνουν προβλήματα, αλλά θα κοιτάμε και ποιος ξεκινάει το πρόβλημα, όχι ποιος αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Δηλαδή ο φοιτητής σου λέει μου έδωσε εμένα την ευκαιρία και το άλλοθι θα κάνω κατάληψη, γιατί το ξεκινάς τώρα και μάλιστα στα μέσα της σεζόν.

Είχα προτείνει στον πρωθυπουργό κάτι διαφορετικό. Να ξεκινήσουμε μεταπτυχιακές σπουδές, να ξεκινήσουμε όντως πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά στην αρχή να δούμε πιλοτικά πώς θα λειτουργήσει. Γιατί βλέποντας σε όλη την Ευρώπη το πώς λειτουργούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στη Γερμανία δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Δεν είναι Αγγλία εδώ.

Για εθνικούς λόγους τουρκικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα δεν πρέπει να λειτουργήσει και πάνω από την ιδεολογία μου, για την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι το έθνος».

Για τον εκλογικό νόμο – επιστολική ψήφο

«Όπως με τον εκλογικό νόμο ήρθε η κυρία υπουργός στο γραφείο μου, της είπα τρία πράγματα που πρέπει να κάνουν.
Συμφωνήσαμε ότι μπορούν να γίνουν και δεν το έκανε ποτέ.
Γιατί λέμε ότι έρχεται νοθεία. Εδώ υπάρχουν ακόμα 600.000 νεκροί μέσα στους εκλογικούς καταλόγους είναι το 9%.

Όπου είχαμε εκλογικούς αντιπροσώπους δεν είχαμε πρόβλημα κανένα. Στα υπόλοιπα πέντε – δέκα ψήφοι χάνονταν από εδώ και από εκεί. Πρέπει να το πει κάποιος και ι ο άνθρωπος που έχει άνοια και αλτσχάιμερ, ο Μπάιντεν βγήκε δημοκρατικά θα μου πείτε τώρα.

Πάμε στην ουσία. Μάρτυρας Το κατήγγειλα στον υπουργό κ. Λιβάνιο. Δεν το διέψευσε. Οι σάκοι από τη Γερμανία όταν ψήφισαν οι ομογενείς μας στις τελευταίες εκλογές, ήρθαν ανοιχτοί.
Το ακούτε αυτό; Στους ομογενείς δεν τους δίνουν το δικαίωμα να εκλέγουν και οι ίδιοι.
Θέλουν μόνο την ψήφο τους. Αυτοί οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που αγαπάνε τους ομογενείς μας, μας στερούν το δικαίωμα στο να εκλέγουν οι ομογενείς και δεύτερον αγαπάνε τόσο τους ομογενείς που κλείσαν τρία σχολεία στην Γερμανία.
Εγώ εκεί μεγάλωσα, τρία σχολεία στην Γερμανία τα κλείσανε.
Τόσα αγαπάνε τους ομογενείς. Την ελληνική παιδεία».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φανταστείτε να έβγαινα στη Βουλή και να έλεγα όσοι βουλευτές ψηφίσουν τον νόμο να μου πουν πως είναι ομοφυλόφιλοι.
Το είπα ο Μπιμπίλας μέσα στη Βουλή για τους ιερείς.

Αν το έλεγα εγώ αυτό για τους συναδέλφους μου βουλευτές, θα με τρώγανε όλοι μαζί και θα είχαν δίκιο. Δηλαδή τι είναι η Βουλή; Να βγουν οι ιερείς να πουν πόσοι είναι ομοφυλόφιλοι, τί είναι αυτά τα πράγματα ρε παιδιά που ζούμε, που ζούμε.
Φτάσαμε στο άλλο άκρο με κάθε τρόπο να θέλουμε να εκθέσουμε την Εκκλησία .
Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:
Πρώτον, η σπουδή του πρωθυπουργού. Γιατί βιάζεται τόσο πολύ. Τον Ιούλιο, μετά τις εκλογές, επέμεινε σε αυτό.
Πριν τις εκλογές δεν επέμενε για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού και των συντηρητικών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που βλέπουν ότι το κόμμα αυτό δεν έχει σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι Μητσοτάκης, πασοκοκρατία, δεν είναι Νέα Δημοκρατία.
Όλοι σημιτικοί βολεύτηκαν εκεί. Βλέπετε το ψηφοδέλτιο.

Έχει μια αγάπη για το ΠΑΣΟΚ, το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, το σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν πάμε στην ουσία. Γιατί να βιαστεί να διχάσει πάλι τους Έλληνες. Δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά. Ποιος είναι ο λόγος, 300 ζευγάρια είναι;
Τόσοι είναι οι άνθρωποι που έχουν σύμφωνο συμβίωσης. Ο πολιτικός προκρίνει το την πλειονότητα, όχι την μειονότητα.
Δηλαδή να λύσουμε τα προβλήματα τα μείζονα. Έχουμε πείνα, φτώχεια. Ο Έλληνας ενδιαφέρεται γι αυτό; Ας λύσουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά. Να παντρευτεί ο Μήτσος με τον Κίτσο; Άλλο ο γάμος, η συμβίωση είναι άλλο πράγμα και έχουν όλα τα νομικά.

Ο γάμος είναι κάτι ιερό, δεν είναι κάτι αφηρημένο. Θα κάνω εγώ τη μητέρα κλωσσομηχανή;

Θα έχουμε το εξής φαινόμενο Θα πάει ο Μήτσος με τον Κίτσο από την Καστοριά να πάρουν ένα παιδί από μια γυναίκα.
Το παιδί θα μεγαλώσει στην Αθήνα και μπορεί ένα αδελφάκι από εκεί να ζει στην Αθήνα και να μην είναι αδέρφια και ξαφνικά να συναντηθούν και να παντρευτούν και αυτοί».

Συνέχισε λέγοντας σε άλλο σημείο: «Μπήκα στο ινσταγκραμ και λέει 22 χιλιάδες δολάρια καρδιά 32 νεφροί 25 σε λίγο θα λένε παιδάκι μελαχρινό 35 χιλιάρικα ξανθό 105 χιλιάρικα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ