Ιταλία: ‘Πράσινο φως’ στην αποστολή Aspides από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

by admin
3 views

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, μίλησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Ρώμη για τις διεθνείς αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή – Aspides και Levante. Και λίγο αργότερα εισέπραξε το ‘πράσινο φως’ στην αποστολή Aspides.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως μεταδίδει η Ιταλική La Repubblica, ο Ταγιάνι διαβεβαίωσε το Σώμα ότι η αποστολή Aspides “δεν στρέφεται κατά κανενός, αλλά υπερασπίζεται μια αρχή: την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Μόνο με την επιβολή αυτής της αρχής είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία στην περιοχή”.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως “οι αντιδράσεις θα διεξαχθούν σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, το εθιμικό δίκαιο και το δικαίωμα αυτοάμυνας σε περίπτωση επικείμενης ή συνεχιζόμενης επίθεσης εναντίον των δικών μας πλοίων ή πλοίων τρίτων, όπως ορίζει το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Aspides θα ενεργεί επίσης σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας“.

Σημαντική η συνεισφορά της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα του Κινήματος 5 Αστέρων. Όπως σημειώνει η Ιταλική εφημερίδα, επέμεινε να τεθεί ξεκάθαρα πως “η νέα διεθνής αποστολή Aspides θα έχει μόνο αμυντικό χαρακτήρα”. Κάτι που έπεισε τους 5 Αστέρες, οι οποίοι υπερψήφισαν την αποστολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ