Ισπανία : Έρευνα της εισαγγελίας για παράνομες προμήθειες για μάσκες που αγοράστηκαν στην πανδημία

by admin
5 views

Στην Ισπανία, στο φως της δημοσιότητας έρχεται φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς για την αγορά μασκών που αφορά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, όταν η ανάγκη για μάσκες ήταν τεράστια και η προσπάθεια αγοράς τους επίσης.

Ανταπόκριση -Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Έρευνα της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Πολιτικής Φρουράς, που παραμένει μυστική, ανακάλυψε την πρώτη υπόθεση φερόμενης διαφθοράς στην απόκτηση μασκών με συμβόλαια που υπέγραψε η ισπανική κυβέρνηση. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε 53 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εκταμιεύσει το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Εσωτερικών και οι αυτόνομες κοινότητες των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, μέσω της διαδικασίας έκτακτης ανάγκης, για την απόκτηση μασκών από ανεξάρτητη εταιρεία. Στην εταιρεία αυτή φέρεται να εμπλέκεται, ο Κόλντο Γκαρθία, πρόσωπο εμπιστοσύνης (προσωπικός βοηθός) του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Στην φερόμενη υπόθεση διαφθοράς μπλέκονται είκοσι άτομα τα οποία ερευνά η εισαγγελία, ο μεν Κόλντο συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η “υπόθεση Κόλντο” όπως αποκαλείται, είναι μία από τις αρκετές που ερευνά η Εισαγγελία και εκκρεμούν δίκες για υπερβολικές προμήθειες που έλαβαν αρκετοί μεσάζοντες την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μάσκες που ήταν απαραίτητες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τον πληθυσμό γενικότερα.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχική διαδικασία και περισσότερα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ