Ιράν-Ισραήλ: Σε ψυχολογικό πόλεμο φαίνεται να επιδίδεται η Τεχεράνη πριν το αναμενόμενο χτύπημα  

by admin
3 views

 Η διαγραφή από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr μιας ανάρτησης από τον επίσημο λογαριασμό του που έγραφε ότι το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του πάνω από την πρωτεύουσα, Τεχεράνη, προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Ειδικά από τη στιγμή που το ημιεπίσημο πρακτορείο, αρνήθηκε σε νέο δημοσίευμα σήμερα, Πέμπτη, ότι είχε δημοσιεύσει κάτι παρόμοιο.

Στο αρχικό  δημοσίευμα επικαλούμενο  τον Ιρανό Υπουργό Άμυνας, Ταξίαρχο Mohammad Reza Ashtiani, έγραφε  ότι  η δραστηριότητα στον εναέριο χώρο πάνω από την πρωτεύουσα είχε ανασταλεί «λόγω στρατιωτικών ασκήσεων».

Ο Τζέισον Μπρόντσκι, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, δήλωσε: «Το ιρανικό καθεστώς έχει εμπλακεί σε μια συντονισμένη εκστρατεία ψυχολογικού πολέμου εναντίον του Ισραήλ για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα φόβου και σύγχυσης προωθώντας μια επικείμενη απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σε tweet στον λογαριασμό του επισήμανε επίσης ότι ορισμένα κανάλια στο Telegram προώθησαν  ψευδείς αναφορές για στρατιωτική εκπαίδευση πάνω από την Τεχεράνη και δημοσιεύτηκαν προπαγανδιστικά βίντεο για την εκτόξευση κάποιων πυραύλων.

 Επιπλέον, άλλοι λογαριασμοί στο Telegram κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με photoshop που δείχνουν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Χάιφα στο βορειοδυτικό Ισραήλ, με ένα σχόλιο πάνω από αυτό που ρωτούσε: «Ποιο μέρος θα θέλατε να χτυπηθεί», υποστηρίζοντας ότι το Ιρανικό Student News  αναδημοσίευσε  το πρακτορείο Al-Arabiya.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ