«Θρίλερ» κατασκοπείας στη Γερμανία: Σύλληψη δύο γερμανορώσων για σχέδιο δολιοφθοράς στη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας

by admin
1 views

Δύο Γερμανοί, ρωσικής καταγωγής, συνελήφθησαν στη Γερμανία, με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη κατηγορεί τους δύο υπόπτους κατασκόπους για εντοπισμό στόχων επίθεσης με σκοπό να υπονομεύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές διωκτικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες συγκέντρωναν πληροφορίες ειδικά για τα δρομολόγια των στρατιωτικών μεταφορών από τη Γερμανία στην Ουκρανία. Κατασκόπευαν επίσης εγκαταστάσεις βάσης του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Grafenwöhr της Βαυαρίας, όπου εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες. Ο ένας από τους δύο φέρεται να επικοινωνούσε με άτομο που συνδέεται με ρωσική μυστική υπηρεσία τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σχετικά με πιθανές επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Γερμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, φέρεται να δήλωσε στον συνομιλητή του ότι ήταν έτοιμος να προβεί σε εμπρηστικές επιθέσεις ειδικά σε υποδομές που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία, ο άνδρας συνέλεξε πληροφορίες για πιθανούς στόχους επίθεσης, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον βοήθησε το αργότερο από τον Μάρτιο του 2024.

Οι συλληφθέντες είναι δύο Γερμανορώσοι από το Μπαϊρόιτ, ηλικίας 37 και 39 ετών, οι οποίοι φέρεται να πολέμησαν στις επιχειρήσεις στην επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία από το 2014 έως το 2016. Ο ένας από αυτούς είναι ήδη υπό κράτηση, ο δεύτερος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή στην Καρλσρούη.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν, δήλωσε ότι οι συλλήψεις ήταν μια σημαντική επιτυχία στον αγώνα κατά του δικτύου κατασκοπείας του Ρώσου προέδρου Πούτιν. Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση ύποπτης κατασκοπευτικής δραστηριότητας για το εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν».

Η Γερμανία «θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και δεν θα υποκύψει στον εκφοβισμό».

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ