Η στρατηγική των κομμάτων για τις ευρωεκλογές: – Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

by admin
6 views

Ο πρωθυπουργός αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιοδεύει στο Λασίθι, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση έστρεψαν τα πυρά τους και κατά της προέδρου της Κομισιόν που βρέθηκε στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες και τα υπόλοιπα κόμματα θα παρουσιάσουν τα δικά τους ευρωψηφοδέλτια για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Mε την αυλαία στις τριήμερες εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με μήνυμα τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ενόψει της κρίσιμης μάχης της δεύτερης Κυριακής του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Με πρόταγμα την πολιτική σταθερότητα και διακύβευμα τη συνέχεια της πορείας προόδου και τη σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, παλαιά και νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ρίχνονται στην προεκλογική μάχη, με μία στρατηγική, που έχει στόχο να θέσει ισχυρά αναχώματα στην αποχή και την αδράνεια και παράλληλα.

Η στρατηγική της ΝΔ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

 -Θα αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την αντιπολίτευση, ταυτίζοντας την κυβερνητική παράταξη με τις μεταρρυθμίσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την πόλωση και την έλλειψη ουσιαστικής πρότασης για την επόμενη ημέρα της χώρας.

-Θα δίνει συνέχεια στην πολιτική συνταγή της διεύρυνσης πέρα από τα κομματικά τείχη της οδού Πειραιώς.
-Θα αναλύει τα κυβερνητικά πεπραγμένα από το 2019 μέχρι σήμερα.

-Θα προτάσσει τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας, με κεντρικό αφήγημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αποτελεί το δυνατό χαρτί του κόμματος, θα βρεθεί, όπως είναι αναμενόμενο στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα. Ο πρωθυπουργός προσθέτει στο ευρωψηφοδέλτιο της οδού Πειραιώς, το οποίο θα ανακοινωθεί στο σύνολό του την επόμενη Δευτέρα, το δικό του ειδικό πολιτικό βάρος και ανοίγει άμεσα έναν κύκλο περιοδειών που θα καλύψει ολόκληρη την επικράτεια, με έμφαση στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Η αρχή γίνεται με την Τήλο και τη Ρόδο, ενώ την Τρίτη προγραμματίζεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για ακόμη μία περιοδεία στις δυτικές συνοικίες της πόλης.
στην εξίσωση των περιοδειών μπαίνουν και οι κορυφαίοι του κόμματος.
Στην οδό Πειραιώς δημιουργούν μεικτά κλιμάκια από υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κομματικού μηχανισμού, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε επανάληψη της εκστρατείας που οδήγησε στο διπλό εκλογικό θρίαμβο του 2023.

Στ. Κασσελάκης: Από το νοσοκομείο Ιεράπετρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η στρατηγική της είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας

Κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν την μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύει στο Λασίθι. Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις

«Αν θέλουμε να δούμε αποκέντρωση και ανάπτυξη σε μια περιφέρεια που έχει πολλά να υποσχεθεί, δεν μπορούμε να θέτουμε το νοσοκομείο, τρίτη και τέταρτη μοίρα», τόνισε από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

O Στ. Κασσελάκης μιλώντας στο CRETA CHANNEL έκανε λόγο για δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν καταφέρουμε να περάσουμε τα αποτελέσματα του Ιουνίου και του Μαίου θα είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι μετά από τόσο πόλεμο και λάσπη και κλυδωνισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αναταχθεί και ο όλος ο χρόνος είναι μπροστά του για να κερδίσει», είπε.

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την σκληρή αντίδραση της Κουμουνδούρου:

«Ας γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι όσο κι αν επιστρατεύει τους Ευρωπαίους φίλους του στην προσπάθειά του να απαξιώσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την περίοδο διακυβέρνησής του οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης και θα του το δείξουν ξεκάθαρα στις κάλπες των ευρωεκλογών», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Με κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε του 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ

«Η νίκη της 9η Ιουνίου θα σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης. Θα δούμε ποιος φοβάται τις υποκλοπές κύριε Μητσοτάκη], τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Βολές εξαπολύθηκαν και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το Ν. Ανδρουλάκη να τον χαρακτηρίζει «χρυσό χορηγό της κυβέρνησης».

«Η Νέα Δημοκρατία να αντιπαρατίθεται όχι με εμάς, το γνήσιο, ρεαλιστικό, προγραμματικό, προοδευτικό λόγο, αλλά με τις κηραλοιφές της συνωμοσιολογίας ή το lifestyle του υποψήφιου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Κασσελάκη. Προτιμά το χάος στην αντιπολίτευση για να μπορεί να θέτει το δίλλημα «Μητσοτάκης ή χάος», τόνισε.

«Το ποιος επιλέγει να γίνει «ουρά» στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Η πραγματική αντιπολίτευση που δυναμώνει μέρα με τη μέρα είναι αυτή που στριμώχνει την κυβέρνηση

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, κατά τη γνώμη μας, είναι αν θα καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομά της, που ψηφίζουν αυτή την πολιτική και την υλοποιούν στη χώρα μας», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. (Πηγή: εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»)

Κριτική από τον Κυριάκο Βελόπουλο για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία όπως λέει διερευνάται για το τεράστιο σκάνδαλο των εμβολίων.

«Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν όσο και ο Αλμπέρ Μπουρλά διερευνώνται για το τεράστιο σκάνδαλο των εμβολίων, που ο ίδιος προώθησε αναίσχυντα με την «υποχρεωτικότητα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν λειτουργεί ως κομματάρχης του κ. Μητσοτάκη”, τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Τις επόμενες μέρες και τα υπόλοιπα κόμματα θα παρουσιάσουν τα δικά τους ευρωψηφοδέλτια.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος – Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ