Η.Β: Μωρό 8 μηνών εισήχθη σε κλινική παχυσαρκίας

by admin
0 views

Μωρό οκτώ μηνών εισήχθη στο Splash, μια κλινική για παχύσαρκα παιδιά, στο Somerset της νοτιοδυτικής Αγγλίας. «Οι οκτώ μήνες είναι εξαιρετικά νωρίς, αλλά σε αυτή την ηλικία μπορούμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο όσον αφορά τον τρόπο διατροφής των παιδιών. Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε ο Dr.Chris Knight.

Τα περισσότερα από τα παχύσαρκα παιδιά που νοσηλεύονται σε αυτή την κλινική ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των δύο έως τεσσάρων ετών και περίπου το 15% των ασθενών είναι κάτω των δύο ετών. «Στην ηλικία των οκτώ μηνών το πρόβλημα είναι κυρίως ότι τα μωρά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος. Τα παιδιά βρίσκουν  παρηγοριά στο γάλα, αλλά η υπερβολική λήψη μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους», πρόσθεσε ο Δρ Knight.

Ο Peter Fleming, καθηγητής βρεφικής υγείας και αναπτυξιακής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: Δεν είναι ανήκουστο για μωρά έξι μηνών να είναι υπέρβαρα επειδή οι γονείς συχνά αρχίζουν να τους δίνουν στερεά τροφή πολύ νωρίς.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με παχυσαρκία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν περίπου 880 εκατομμύρια νέους και 159 εκατομμύρια παιδιά, αναφερόμενοι στα στοιχεία του 2022. Το υψηλότερο ποσοστό είναι στην Τόνγκα, όπου το 70-80% των νέων ζει με παχυσαρκία.

Διεθνείς ομάδες επιστημόνων έχουν τονίσει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τεράστιες αλλαγές στον τρόπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών σοβαρών παθήσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Πρόσφατα, μια ανησυχητική μελέτη έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας στην εφηβεία και μιας σημαντικής αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης αρκετών διαφορετικών τύπων καρκίνου αργότερα στη ζωή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα αγόρια που ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα όταν ήταν 18 ετών είχαν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν έως και 17 διαφορετικούς τύπους καρκίνου αργότερα στη ζωή τους.

Εξετάστηκε η συσχέτιση του αυξημένου σωματικού βάρους και της μειωμένης αερόβιας ικανότητας σε αυτή την ηλικία με μεταγενέστερη έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες.

Πηγή: Top Albania Radio

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ