Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

by admin
5 views

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Ευρωκλογές.

Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία για το ευρωψηφοδέλτιο θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ και εάν χρειαστεί θα υπάρξει και παράταση.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 γιατί τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζουν σήμερα σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψηφίζουν με φυσική παρουσία επιλέγουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ